Снимка: архив, Булфото
fallback

Родители на деца с увреждания, хора с увреждания и граждани започнаха протести и в Стара Загора. Те подкрепят протеста на майките на деца с увреждания в цялата страна, съобщава "Дарик".

Недоволните искат промяна в действащата социална политика за децата и възрастните хора с увреждания и техните семейства. Безсрочният палатков лагер в Стара Загора е разположен в Градската градина и ще остане до постигане на исканията.

Oще по темата

 
Основното искане на протестиращите е приемане на закона за личната помощ и национален регистър на всички деца с увреждания.

"Основните искания на всички майки са да се приеме този закон за личната помощ, да се направи национален регистър на всички увредени над 18 години, не само до тази възраст, защото те остават в нищото", обясни Марияна Пантова, майка на две деца с церебрална парализа.

"Надявам се днес да се приеме в парламента този закон. ТЕЛК-овете са циркове, тази година лично аз осем месеца съм чакала решението на ТЕЛК, изпращат ме до НЕЛК, но това не е само мой проблем, проблемът е на всички майки. Нещата са много, но това е основното, което искаме", каза още тя.
 
Протестът е безсрочен, а майките са категорични, че няма отстъпят от исканията за достоен живот на техните деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

WTF?

преди 5 години

Ние сме солидарни. Но според протестиращите неблагодарници не сме достатъчно солидарни. Длъжни сме били да сме по-солидарни. Всеки който може - да хваща втора работа за да увеличи солидарността си плащайки повече данъци че на хората не им стига а те имат права все пак. Вие имате задължения - работете. Казах!!!

6

Анонимен

преди 5 години

Срам ме е от жестокостта и липсата на съчувствие, които прозират от долните коментари. Дано никога на тези същества /дори не мога да ги нарека "хора"/ не им се случи да се сблъскат и малка част от трудностите, които срещат ежедневно родителите, отглеждащи деца с увреждания. Очевидно, че още много път трябва да измине обществото ни, докато всички осъзнаят колко важно е да бъдем солидарни с по-слабите от нас. Защото утре и ние можем да се окажем на тяхно място.

5

Кеф

преди 5 години

От днес и аз протестирам искам минимална швейцарска заплата!!!

fallback