Снимка: Dnes.bg
fallback

Възрастна жена от село Джулюница даде всичките си спестявания на измамници, заплашвали живота ѝ.
 
72-годишната Пенка Манева е пенсиониран счетоводител. Всичко започва преди седмица, когато домашният ѝ телефон звъни, а непознат се представя за началник на полицията в Стражица и й обяснява, че в най-скоро време ще бъде заплашена.
 
"Ако някой ви заплашва, се обадете на номер 6144. И аз повярвах, като един нормален човек, че са от полицията. Откъде ще ми знаят името и фамилията?”, разказва потърпевшата пред Нова телевизия.
 
Схемата, в която попада възрастната жена, е последната и най-прилагана – съдействие за разкриване на телефонна измама. След мнимия полицай на жертвата звъни друг непознат, който я заплашва и обижда: "Ще дойда, ще те нарежа, ще те изнасиля". Поискали й 60 000 лв.

Oще по темата

Следващото обаждане е отново от мнимия полицай, който убеждава жената да сложи парите си за примамка.
 
"Спокойно, госпожа! Ангажирали сме цялата полиция в Стражица. Изпратили сме цивилни момчета – 10-15 в Джулюница. Улицата ви се наблюдава. Колко пари имате?", попитал "униформеният". "Имам 10-тина - 12 хиляди, стари хора сме, ниви щяхме да купуваме", обяснила Пенка Манева.

Измамникът я убедил да остави парите на определено място, а полицаи щели да заловят мошениците в момента на вземането им.
 
Жената оставя в сеното всичките спестявания на семейството – 13 хиляди лева и 500 паунда. Малко по-късно комуникацията с нея е прекратена и тя разбира, че е измамена.

Няколко дни по-късно криминалисти от Горна Оряховица тръгват по следите на мулето, пренесло парите, както и на мошеника, ръководил измамата.

Чрез мулето, полицията стига и до "мозъка" на измамата, който също е заловен – съденият за телефонни измами Димитър по прякор Мея от Павликени. Следствен експеримент с мулето – Николай, разкрива схемата на измамата, в която е участвала и жена.
 
Задържаните са върнали парите, направили са самопризнания и остават в ареста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

с-в (пенсионер)

преди 5 години

до 1 - Discovory: разкриването е бързо и резултатно, вероятно защото от Джулюница е най-известният български сумист и японски зет.

9

Анонимен

преди 5 години

Обадят ли ти се такива, тегли им един с.к.т.р, независимо дали се представят за полицаи или за бандити.

8

Анонимен

преди 5 години

Като ги хващат - файда 0. Това вече продължава над 6 години.Гениалната схема за лесни пари. Ама и пенсионерите са затъпели здраво.... кой ще ви нареже бе? По телефона ви заплашвар, следели им улицата в умрялото село.

fallback