fallback


Министерството на туризма направи проверка на плаж "Перла" в Приморско след сигнал, че свободната зона е едва 5%, а не 50%, каквито са изискванията по закон. Според министър Ангелкова нарушение в съотношението между платена и свободна зона няма.

Ванина е от Пловдив и е на почивка в Приморско със семейството си. Решават да отидат на плаж пред бившата резиденция "Перла". Оказва се обаче, че са нежелани там, разказват те пред Bulgaria ON AIR.

Според Ванина определената свободна зона е на втора линия зад платените чадъри и е твърде непривлекателна за плаж.

Според министър Николина Ангелкова объркването за туристите идвало от факта, че одобрената схема е променена. За да бъдат сигурни обаче, че е спазено изискването за 50% свободна зона и 50% платена зона, от Министерството на туризма ще направят и геодезичен мониторинг.

Кметът на Приморско заяви, че при него не са постъпвали сигнали от недоволни туристи.

Междувременно стана ясно, че централния плаж в Приморско , за който беше обявено, че цената на чадър и шезлонг ще бъде само едни лев, остава неохраняем.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

янко витанов

преди 4 години

да се видим голи да открием сезона приятели нудисти!има ли нуди компании семейства и двойки от враца?- 0885693765 и 0878115092 бате дарко и компанията чакат голи на плаж перла!

29

Du4kata

преди 5 години

Беше един страхотен плаж за мен и цялото семейство перфектно за малки деца.....а сега 5метра свободна зона и всички наблъскани един в друг пълна пародия жалко за хубавото местенце аман от тия далавери по плажовете не се наядохте ако искам шезлонг ще отида на басейн или ще дойда ще си платя и да си го дръпна на пясъка

28

Пак греда

преди 5 години

То бива,бива ама чак пък толкова наглост.Ангелкова или е сляпа или се прави на такава .Разпределение на зоните 95 на 5% в полза на платената зона естествено Жалка картинка 200 души завряни в едно ъгълче на плажа защото това било свободната зона. И жас.Вярно няма такава държава Щяло да има проверка.Кога?Декември когато и куче да завържеш на плажа няма да стои.Наистина много се разочаровах. П.П. Ходете на южния плаж в Приморско.На същото ниво е и е по евтин.

fallback