Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Продължават срещите на майките на деца с увреждания и обмудсмана Мая Манолова със социалния министър Бисер Петков. Те трябва да изяснят колко ще струва осигуряването на личната помощ за хората с увреждания.

Oще по темата

Срещите ще продължат и през следващите дни, като утре ще има заседание на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания, съобщава Bulgaria ON AIR.

Омбудсманът и майките не се отказват от искането максималната лична помощ на месец да е една и половина минимална заплата, но тя да се получава само от най-тежките случаи, като те са около 10 хиляди. Така таванът, отнесен към сегашната минимална заплата, ще е 765 лв. на месец.

Майките заплашват, че ако не се стигне до закон за личната помощ ще организират голям протест за оставката на правителството.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 5 години

Не ги подкрепям ! Взели са решението да ги родят , а сега държавата и система са им виновни ....

11

The Evil Queen BG

преди 5 години

Питам аз, а защо моите две здрави деца получават 85 лв. детски и с какво те са по-малко заслужили от децата с увреждания. Всичко си има някакви граници... В крайна сметка пенсионерите около 1 милион от тях взимат минимална пенсия хора, които са работили цял живот. С какво са по важни увредените от тях ? Защо болшинството от народа работи за минималната заплата от 510 лв., от който чисто взимат 450-460 и от тях вероятно увредените са по-ценни и взимат три пъти повече от работещите?

10

Анонимен

преди 5 години

А кво да кажем ние, които отглеждаме здрави деца и не сме получили един лев от държавата! Извинете за грубостта, но държавата да плаща за отглеждането на хора без особена полза за обществото, а за бъдещите здрави граждани - нищо!Тази шепа арогантни майки само подклажда неприязън към много скромни хора, които без особен шум се грижат за болните си деца и не пищят така гръмогласно...

fallback