12

Анонимен

преди 5 години

Не ги подкрепям ! Взели са решението да ги родят , а сега държавата и система са им виновни ....

11

The Evil Queen BG

преди 5 години

Питам аз, а защо моите две здрави деца получават 85 лв. детски и с какво те са по-малко заслужили от децата с увреждания. Всичко си има някакви граници... В крайна сметка пенсионерите около 1 милион от тях взимат минимална пенсия хора, които са работили цял живот. С какво са по важни увредените от тях ? Защо болшинството от народа работи за минималната заплата от 510 лв., от който чисто взимат 450-460 и от тях вероятно увредените са по-ценни и взимат три пъти повече от работещите?

10

Анонимен

преди 5 години

А кво да кажем ние, които отглеждаме здрави деца и не сме получили един лев от държавата! Извинете за грубостта, но държавата да плаща за отглеждането на хора без особена полза за обществото, а за бъдещите здрави граждани - нищо!Тази шепа арогантни майки само подклажда неприязън към много скромни хора, които без особен шум се грижат за болните си деца и не пищят така гръмогласно...

9

RSS

преди 5 години

Майките много ясно съзнават, че огромните суми които искат, и то на ръка, са за сметка на живота и здравето на стотици хиляди "здрави" деца и пенсионери. Но не им пука. И те седнали на масата да преговарят. Може ли някой да обясни с какво право ?

8

Smail

преди 5 години

Tova ne e smeshno. Vseki sam si plasta za kefa da jivee kakto iska...ili kakto moje...nikoi na nikogo ne e dlajen da pomaga za da jivee...pomostite sa nesto dobrovolno i ot sarce...i ne se postigat s nasilie, teror i agresia...

7

А за останалите

преди 5 години

За другите инвалиди- нищо. Телкът им е смешен. Детските за здрави деца са смешни и не стигат до тези, които реално имат нужда от тях. И т. н. Типично по български от едни се взема за други. Това не е социална политика. А геноцид. И не убива само майките на деца инвалиди и децата им, а убива всички.Дали изобщо ще доживея да видя реална социална политика, а не пародията, дето е в момента.

6

Анонимен

преди 5 години

въпроса не е колко струва личната помощ . въпроса е откъде да се намерят хора които искат да работят като лични асистенти на минимална . хората бягат презглава от мизерията в западна посока .

5

Анонимен

преди 5 години

Колко пари трябва да изкарва един здрав данъкоплатец, за да може да подсигури исканите суми гледане на едно дете с увреждания. В същото време на децата му държавата не дава и детски надбавки. А трябва да издържа и себе си и семейството си. Нека бъдем реалисти!

4

Анонимен

преди 5 години

Една майка на дете с увреждания получава общо 1300лева без данъци.Дъщеря ми се претрепва от работа на две места за да получи общо 1200 лева, от които и се удържат около 400 лева данъци и осигуровки. Освен това даваме пари за логопед, не по-малко от 200 лева на месец.Да не дава господ дете с увреждания, но и на другите не им е леко.

3

Анонимен

преди 5 години

Политиката им беше затваряне на всякакви държавни домове. Трябва да не се затварят домове, а да се отворят нови за дневна грижа и за пълен пансион. Само в държавен дом може да се осигури евтина и всекидневна грижа от назначен или външен персонал.

2

Анонимен

преди 5 години

При толкова фалшиви ТЕЛК-ове пари за майките на деца с увреждания няма да има.

1

annybody

преди 5 години

Защо говорим за само за "майки на деца с увреждания"? Къде са бащите на тези деца или те са заченати "непорочно" по древен религиозен обичай?Грижата за детето е по 25 часа в денонощието!Животът в България си е направо безплатен - 765 лв., кво му плащаш!Първо - платена от държавата помощ и трудов стаж, второ - адекватна и достъпна дневна грижа и рехабилитация за нуждаещите се; трето - не само деца, ХОРА, които имат нужда от помощ!