Снимка: Facebook
fallback

Снимката на безпомощен инвалид с разтърстваща история, публикувана във Facebook, предизвика реакциите на стотици хора във Варна. Според автора на поста, мъжът е на 65 години и се казва Светлозар Антонов. След прекаран инфаркт преди месец, претърпява операция и остава на улицата пълен инвалид.

В момента живее под дърво, върху празни кашони, без пари, без храна и лекарства до пазара на квартал "Чайка" във Варна. Близките на Светлозар са извън страната, а той вече 9 месеца чака да бъде настанен в Дом "Гергана", след като си е подал документите, но процедурата се оказва твърде тромава. Утре трябва да му махнат конци след претърпяната операция в УМБАЛ "Света Марина".

Мъжът няма средства и е в напълно безпомощно състояние, алармира варненецът, който казва, че е поискал да му даде пари, но човекът му отказал.

Друга жена, на име Мария потвърждава, че преди да му ампутират крайниците, Светлозар пак живеел на улицата, като обитавал изоставена постройка на пазарчето.

"Най-често съм го виждала да седи до магазинчето за плодове и зеленчуци, което се намира точно срещу снимката, която е направена сега. Около него винаги е имало бутилки от алкохол. И така, от сутрин до вечер. Докато съм пазарувала съм чувала да го поздравяват със: "Здравей, морски". Това ме навеждало на мисълта, че е бил моряк и е пътувал. Сега не му е възможно, но и когато можеше,  той пак не е работил“" настоява тя, цитирана от "Монитор".

След стотиците коментари в социалната мрежа, от община Варна се намесиха в случая, като по-късно информираха, че експерти от дирекция "Социални дейности" са се самосезирали и са взели незабавни мерки за Светлозар Антонов.

Уведомена е дирекция "Социално подпомагане", за да издаде заповед за приоритетно настаняване в Дома за лица с физически увреждания "Гергана", където е уредено той трябва да бъде приет днес следобед.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Виктория

преди 5 години

Не е бил моряк, а барман на Златните.Имал е не едно жилище, но всичко е продал.Бохем, човек живеещ ден за ден.Дори когато е бил здрав е отказвал да работи.Не бих нарекла " близки" първата му съпруга (има и други бракове ),с която съвсем умишлено не е поддържал връзка 30 години, нито дъщеря му, за която не се е интересувал никога.Когато дъщеря му го издирва преди 3 години, той не можал да я познае ( това са негови думи) .Поискала да го заведе в Холандия, но той отказал....

17

Анонимен

преди 5 години

Добре че е фейсбук, Господари на ефира за да се случва нещо в тази държава. Полицаи сменят гуми, носят количка по стъпалата в подлез, плащат хотел на изхвърлено семейство с бебе от работодателя, пращаме смс за да спасяване животи и това не е никаква гордост да се бием в гърдите, това показва че не само институциите а цялата държава работи така.

16

Анонимен

преди 5 години

Приберете го най-накрая, да се махне от главата на Б.Б.

fallback