Снимка: архив, Булфото

Четири месеца занимаваме министър Валентин Радев с проблема на Ботевград. Престъпниците знаят, че в Ботевград няма полиция и си правят каквото си искат. Това заяви председателят на АБВ Румен Петков в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

Дни преди избягалият от Централния софийски затвор Владимир Пелов да бъде застрелян в Ботевград, от АБВ поискаха оставката на вътрешния министър именно заради проблемите с реда в града.

Още по темата

По думите на Румен Петков убитият престъпник неслучайно е отишъл да живее там, а съставът на полицията в Ботевград може да обслужва само една патрулна кола.

"Какво означава "пуснал брада, сложил качулка"... Какво очакват - да тръгне с табелка "Аз съм Пелов"?, подчерта Петков, визирайки обясненията на органите на реда защо рецидивистът не е бил заловен по-рано.

"Не може Пелов да се шматка там месец и повече, да е ясно къде е живял... Вътрешна сигурност и прокуратурата трябва да направят много сериозна проверка. Имаме пример на тотално бездействие в ущърб на десетки хиляди граждани", каза още бившият вътрешен министър.

"Нека Валентин Радев да излезе от министерството без връщане", настоя Петков, според когото вътрешният министър е показал грозно отношение към служителите на МВР и действията му са довели до деморализация в системата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase