Снимка: БТА
fallback

Договорените преди дни отстъпки от пакета "Макрон", който пряко засяга дейността на българските превозвачи, ще ограничи бизнеса им дори повече отколкото мерките, предлагани от президента на Франция Еманюел Макрон.

Според част от собствениците на транспортните фирми, българските чиновници в Европейския парламент са били подведени.

Oще по темата


Шофьорите могат и да не се прибират в родните си държави, ако прекарват задължителните си почивки на лицензирани паркинги с жива охрана, камери и нужните санитарни условия. Ако такива няма, на третата седмица от престоя си в Европа, трябва обаче да се приберат.

"По-лош вариант са новите изменения. Те дори облекчават работата на западните компании. Прибирането у дома на водачите отпадна, но въвеждат едно по-строго правило за нас - в рамките на 21 дни товарните автомобили трябва да осъществяват товарене и разтоварване", каза председателят на Камарата на автомобилните превозвачи Димитър Димитров в студиото на Bulgaria ON AIR.

Във връзка с изискванията за задължителните почивки, Димитров разкритикува решението с думите: "Когато държавата членка изгради достатъчен брой лицензирани паркинги, само тогава може да има такива изисквания“.

"Това, което постигнахме е разместване в текстовете. Всеки защитава националния си интерес", продължи Димитров.

В "България сутрин" той обяви, че ако нещата днес се развият по неблагоприятен начин, превозвачите остават в протестна готовност.

"Разчитаме някой да защитава нашите интереси. Не мисля че има място за компромиси. Много семейства се изхранват от този бизнес", каза изпълнителният директор на Камарата на автомобилните превозвачи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

До нормалния 21 дни

преди 5 години

Е кое му е нормалното да се прибираш точно на 21 дни ,моряците да не се прибират през 21 дни?Да оставиш камиона някъде по пътя без да си стигнал крайната точка ,е за какво е тръгнал,колко камандировачни ще получи и каква е гаранцията,че ще намери лицензирани паркинги на 21-я ден.Превозва стока за милиони и да я остави ей така,ако смяната му закъснее.Айде стига глупости!

28

Анонимен

преди 5 години

Бг чорбаджиите разправят, че до Португалия 3 седмици не стигали. И има папагали им вярват. Такива дето явно от наше село не са се показали:))

27

Анонимен

преди 5 години

"проблема е в задължителното връщане в страната"---------Напълно нормално е на 3 седмици път да се прибереш в страната, където живееш и да си видиш семейството. От какъв зор да стои с месеци в чужбина, за да може чорбаджията да подбива цени ли. Нормален курс до Западна Европа и обратно е седмица-10 дни. Всичко останало е далавера на гърба на шофьора.

fallback