Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Мобилно приложение, разработено от четирима младежи, помага на Пътната полиция да глобява нарушителите. Най-честите санкции са заради неправилно паркиране, съобщава Bulgaria ON AIR.

Oще по темата

Засичане на пътя мотивира четири момчета да създадат мобилното приложение, чиято цел е да се подобри културата на пътя, а нарушителите да не остават безнаказани. Започват работа по приложението през 2015 година.

Днес то вече е налично на сайта grajdanite.bg. Приложението работи за андроид, iOS, има и версия за компютър.

Всеки гражданин може да заснеме пътно нарушение и може да изпрати снимката към Пътна полиция. След като нарушението бъде заснето, човек трябва да попълни своите данни, да даде повече информация за самото нарушение и да се съгласи с условията на платформата.

Момчетата имат и идеи за законодателни промени, за да може по-лесно да бъдат намирани и санкционирани нарушителите.

Днес има подадени над 90 000 сигнала, както за пътни нарушения, така и за градски проблеми, а над 5000 нарушители вече са глобени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 5 години

Не мобилни приложения, а засилено полицейско присъствие трябва по рисковите улици в големите градове!! И първо бой до посиняване в ареста, както са правили едно време!! Джигити от мобилни приложения не разбират, тояга требе...!!

19

Анонимен

преди 5 години

Дано по скоро узреем за български Стоп хам Даже в Молдова имат

18

1312

преди 5 години

доносници ..

fallback