Снимка: Дарик
fallback

Пореден случай на агресия в училище - директор ударил в час петокласник, който закъснял и нарушил реда в клас. Случаят е от димитровградското обединено училище "Свети свети Кирил и Методий", а 12-годишното момче е със специални образователни потребности и настанено в приемно семейство.

Случката станала преди ден, в час по математика, след голямото междучасие, не скри директорът Милко Милков.

"Говорейки глупости, в резултат на което аз го хванах, разтърсих го и му ударих един шамар зад врата", обяснява пред "Дарик" школският директор.

Милков не отрича, че е превишил правата си, но е категоричен, че шамарът му не е нанесъл увреждане на момчето.

Oще по темата

"Това превишаване и това, което съм направил, няма нищо общо с неговото състояние, ако той наистина има увреждане", каза учителят и допълни: "В никакъв случай не нарушавам нормалните норми на общуване. Виновен съм, че съм си изпуснал нервите си и съм го докоснал".

Приемната майка Анна Станчева, при която момчето е от 2016 година, веднага потърсила отдела за закрила на детето. Момчето е освидетелствано и от съдебен лекар.

Биологичната му майка Стефка Ангелова редовно поддържа контакт със сина си и твърди, че е загрижена за него.

"Той няма право да бие детето ми и да го наранява", категорична е тя. Дъщеря й също била в училището и тя се оплаквала от директора и не искала да ходи на училище.

Заради случая, в школото била организирана мултидисциплинарната среща, в която са участвали от регионалния инспекторат в Хасково, общината, детската педагогическа стая и отдел "Закрила на детето".

Училищният директор останал доволен от набелязаните мерки.

"В крайна сметка това, което се случи, е хубаво, защото се взе решение как да се процедира с такъв род ученици, които се държат като луди, тъй като законът не го е уредил. Да го закарат на клиничен психолог, където да получат съответно лечение", обяснява Милков.

По случая започва проверка от Районната прокуратура в Димитровград, заради сигнал подаден от социалните служби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

115

Препатил

преди 5 години

Дълечната 1991г. Бях във 6ти клас и учителят по биология ми заби такъв шамар зад врата , че се пльоснах по очи на пода! Причината - разбита психика от развода му . И директорката го оправда . Но тогава и "извинявай" нямаше а сега : световен проблем. Какво да кажа повече не че не станахме хора .

114

Анонимен

преди 5 години

Пак СОП. Детето, което уби съученичка с ритник е корема в Бояна, съшо се водеше със СОП. Безбройни са успехите на интегриранитв деца със СОП.

113

Коняр МакГредър

преди 5 години

"Има други методи да накараш едно дете да те чуе, но шамари и физическо насилие не! После се чудят защо някой набил учихел или лекар"Тази гениална теория търпи тежък сблъсък с действителността. По-възрастните от нас, расли при комунизма /и шамаросвани/ не скачаме да бием учители и лекари. Скачат демократчетата, които не са пипани и с пръст.Съвпадение? Амии...Така че хайде поспрете с НПО-мантрата "насилието ражда насилие". Клишетата никога не са всеобщо приложими.

fallback