115

Препатил

преди 5 години

Дълечната 1991г. Бях във 6ти клас и учителят по биология ми заби такъв шамар зад врата , че се пльоснах по очи на пода! Причината - разбита психика от развода му . И директорката го оправда . Но тогава и "извинявай" нямаше а сега : световен проблем. Какво да кажа повече не че не станахме хора .

114

Анонимен

преди 5 години

Пак СОП. Детето, което уби съученичка с ритник е корема в Бояна, съшо се водеше със СОП. Безбройни са успехите на интегриранитв деца със СОП.

113

Коняр МакГредър

преди 5 години

"Има други методи да накараш едно дете да те чуе, но шамари и физическо насилие не! После се чудят защо някой набил учихел или лекар"Тази гениална теория търпи тежък сблъсък с действителността. По-възрастните от нас, расли при комунизма /и шамаросвани/ не скачаме да бием учители и лекари. Скачат демократчетата, които не са пипани и с пръст.Съвпадение? Амии...Така че хайде поспрете с НПО-мантрата "насилието ражда насилие". Клишетата никога не са всеобщо приложими.

112

1

преди 5 години

До АнонименДобре, ние защо не станахме насилници, а сегашните джендърчета стават такива? На даскала, лесно ли му е да се оправя с де-билчета от един клас?

111

Анонимен

преди 5 години

Бгарският родител и учител живее в миналото, когато се възпитаваше с шамари. Европа еволюира, а ние си стоим с манталитета от миналия век с това, че децата се възпитавали с шамари. Всъщност с това, че можем да говорим се отличаваме от животните. "Насилието поражда насилие!!!"

110

1

преди 5 години

До кога в България ще се отглеждат к-вета и п-растчета, които си заслужават шамарите и реват на пр-стите си родители?

109

шматка

преди 5 години

До 98Шамара не е метод но бъди сигурен че за деца със специални нужди НЯМА НИКАКВИ ДРУГИ МЕТОДИ.Говоря като човек сблъскал се с този проблем.В класа на сина ми вкараха едно такова дете.Хиперактивно.Бих казал хипертарикат.Много бързо разбра че е под специална защита и побърка класа учителите директора.Не знам какви са разпоредбите но директора не може да накаже такова дете по никакъв начин.Няма правомощия.Докато се преборим да го изкарат на индивидуално обучение минаха 3години и поне 20 род с

108

111

преди 5 години

У нас има десетки организации за защита на детето,където работят стотици "експерти " по психология и пр.,които никога не са държали дневник.Не ги виждаме да правят нещо конкретно с проблемните деца,а само да дават акъл и да санкционират учителите.Елате в училище,господа, "на терен" да видите на какъв огън се пече добрия учител,опитайте не -нещо-нищо от от вашите теории на практика!

107

2222

преди 5 години

Като гледам по улиците и градският транспорт, какви невръстни *** щъкът, врещат и се лезят, не знам как ги издържат учителите.

106

Анонимен

преди 5 години

На чужд врат и 100 шамара са малко. Да не дойде само бащата на хова мое, че да си изтърве нервихе и да му отпори един на този учител ли, дирекхор ли е. После да не се чуди какво е сбъркал. Лесно е па по-безпомощно дете да изплющиш един, ама с бащата е по-интересно как ще комуникира, ако се паложи. Хахаха ;-)))

105

нечовек

преди 5 години

Много ми е смешно наивни хумани душички, като почнат да ми обесняват кое било редно и кое не, в държава в която закона се използва за тоалетна хартия.Само да им кажа, че болшенството от нормалните вече имигрираха, а те още разтягат локуми за евро цености.

104

Анонимен

преди 5 години

Вие едновремешните само щото сте яли бой и сте разбрали кое трябва и кое не, трябва да ви питам. Що аджеба децата ви са тия шмекери които отглеждат още по-големи калпазани?Както се викаше в един стар филм " не че боя възпитава, *** и не вреди". МИСЛИ НАРОДЕ. Възпитай си децата па после ги възспирай !!!

103

ognyanz

преди 5 години

Който не е бил учител, си мисли, че само с приказки може да се реши всеки проблем. Има агресивни деца, които, особено ако знаят, че няма с какво да ги накажат, могат да пречат на всички останали, да предизвикват нарочно учителя. Какво ще направите на негово място? Той отговаря за реда в класната стая по време на часа си. Да прекрати часа, та нарушителят на реда да стане герой за съучениците си? Да вика директора? Да чака да дойдат родителите му? Няма друг начин - шамарът и толкова.

102

Анонимен

преди 5 години

За съжаление, наистина си е изпуснал нервите и е направил нещо нередно, но това си е следствие на абсолютно всички останали механизми за въздействие над кретенчета (нямам предвид "особените" потребности). Нагли са и не съвсем ***! Безочливи и арогантни. Родителите всъщо. Естествено далече не всички са такива, но именно нормалните са принудени да страдат от този кретенизим. Един учител има 40 мин за урок, а 15 мин трябва да увещава един ***, че не е редно да псува!?

101

Анонимен

преди 5 години

Който ви е внушил, че учител има праро да бие деца е с погрешно възпитапие. Никой няла право да удря друг човек, пък било то и дете. Ако не слуша има други методи на ръзпитание. Не ги ли учат тези учители как да се справят в такива ситуации, не са ли учили детска психология. Егати първобитните учители и после се чудят защо агресията се обръща срещу тях. Лошото е, че агресията вече е навсякъде около нас и се внушава, че ако не си агресивен няма да оцелееш у нас.

100

Анонимен

преди 5 години

И как оправдавате шамар над дете, а се възмущавате, че възръстен ударил друг. Насилието си е насилие. Какво възпитание може да даде учител, който посяга над дете, че с шамари се разрешават спорове, че по-силният удря по-слабият, че за да се наложиш над някой трябва да го изплющиш зад врата, за да те чуе? А ако ученикът реши да си го върне шамара? Тогава какво?

99

Анонимен

преди 5 години

Като ви чета коментарите имам чувството, че повечето си биете децата за "добро утро". Аз пък не съм си била децата и пак станаха хора. После се чудят защо има толкова насилие в българскихе семейства. Ами те не разговарят по межну си, а си раздарат шамари, че по-бързо и по-лесно се налагат над по-слабия, къде ще губят време да обясняват. Мъжът се върне набие жената, тя пък ще отпере два на малчугана, учителя два на ученика, други двама ще се сбият за парко място и т.н.т. В БГ играе шамарената фаб

98

Анонимен

преди 5 години

Има други методи да накараш едно дете да те чуе, но шамари и физическо насилие не! После се чудят защо някой набил учихел или лекар. Ами всички хора са разлилчни, може при някои са има ефект, но при други деца се трупа агресията, когато ги бият и в един момент избива в обратна агресия. Не е начина физическото наси

97

Коняр МакГредър

преди 5 години

"Нормалните норми на общуване включват да умееш да говориш! Който си служи с шамари не е никакъв възпитател и учител, а насилник"Добре де, но нормалните норми на общуване се прилагат с ефект към НОРМАЛНИ И ВЪЗПИТАНИ ХОРА. На останалите не действат. Доказано е с хилядолетен опит.

96

Анонимен

преди 5 години

Децата са плод на любов и трябва да се пазят, но сайта насажда омраза между хората и фейк нюз и не трябва да се пази!