Снимка: БТА
fallback

Общ преглед

Срещата на върха в София днес е съпроводена от протест на превозвачи, които разположиха автобуси и камиони по бул. "Цариградско шосе".

Oще по темата

Причината за протеста е несъгласието на транспортните фирми с предлагания законодателен пакет за мобилност на Европейската комисия, известен като законът "Макрон".

Превозвачите от Бургас също се присъединиха към колегите си от София, като в мирния протест се включиха водачите на над 100 товарни автомобила.

Десетки тежки камиони се наредиха и на магистрала "Хемус" в посока за Варна.

В Русе в района на ГКПП "Дунав мост" превозвачи също изразиха несъгласието си с предлагания законодателен пакет. Шофьорите на камиони се наредиха в едната лента за движение на международния бул. "България". На част от тях имаше и транспаранти с надписи: "Има ли място за БГ бизнеса в ЕС?".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Партиен член

преди 5 години

Защо никой от превозвачите не спомена че Макрон предлага когато шофьора е примерно в Германия да му се плаща както на немеца.?Иначе това с прибирането и хотелите си е чисто ограничаване на источноевропейските шофьори.Масово шофьорите са назначени на мин.заплата.а с нея се очаква и мин.пенсия.

15

свобода?

преди 5 години

Фирмите са свободни да регистрират дъщерно дружество във Франция или Германия като искат де превозват там. Не е нормално българска фирма да прати камиона си във западна европа и той да стои там с месеци!Като искат да работят там да си направят фирма там, да плащат данъци и осигуровки там.Също като при роуминга... Не можеш да си купиш карта от БГ оператор и да я ползваш нон стоп в западна Европа.

14

Тръба

преди 5 години

"А тираджиите що не щат високи заплати?" Защото се натягат на шефчето.

fallback