16

Партиен член

преди 5 години

Защо никой от превозвачите не спомена че Макрон предлага когато шофьора е примерно в Германия да му се плаща както на немеца.?Иначе това с прибирането и хотелите си е чисто ограничаване на источноевропейските шофьори.Масово шофьорите са назначени на мин.заплата.а с нея се очаква и мин.пенсия.

15

свобода?

преди 5 години

Фирмите са свободни да регистрират дъщерно дружество във Франция или Германия като искат де превозват там. Не е нормално българска фирма да прати камиона си във западна европа и той да стои там с месеци!Като искат да работят там да си направят фирма там, да плащат данъци и осигуровки там.Също като при роуминга... Не можеш да си купиш карта от БГ оператор и да я ползваш нон стоп в западна Европа.

14

Тръба

преди 5 години

"А тираджиите що не щат високи заплати?" Защото се натягат на шефчето.

13

Анонимен

преди 5 години

Само един много прос и продажен човек може да протестира срещу закон, който му дава повече облаги. Това не е протест на шофьори, а на превозвачи, които са изпратили свободните си шофьори да киснат на Цариградско. Как иначе един наемен шофьор в голяма фирма ще изкара камиона без разрешение. На първо място в колоната бяха 5-6 камиона на "Дискордия", "Юроспийд" и т.н. все фирми с по 100-200 композиции.

12

Кончо вихрогончо

преди 5 години

Ей 30 години нищо добро от таз европа сега видите ли как са закахърили за нас шофьорите.. Мили хуманисти! Те и сега правят пари на наш гръб.Нито една българска фма не може да вземе доректен договор за транспорт. Минава през голяма евроспедиция тя на нас като подизпълнители и си прибират разликата от цената. Пари от въздуха. А сега искат да ходим да им работим понеже Франсоа, Гюнтер и Хорхе на повече от 500км не ходи и иска много пари. Техните профсъюзи са им издействали това за което браво.

11

до спонджбоб

преди 5 години

Не обиждай симпатичната гъба, като ползваш този ник... Кои са тези "те", дето са ти съсипали всичко? Да не би да са европейците?! И как го съсипаха?! Не го ли съсипват пишман бизнесмените у нас? Не е ли това решение на Макрон именно срещу тях и експлоатирането на работниците? Пак ти казвам - по-малко акъл от гъба имаш...

10

Безмислен протест

преди 5 години

Макрон им казва. че трябва да взимат повече и да работят малко, както колегите им в Европа , а те протестират.О Богууууууууууууууууууууу.Е ча пък толко да сте глупави не ми се вярвше.

9

Ям, не пия, не пуша

преди 5 години

Хората им казват, че взимат малко а работят много, ама те ще протестират.Е защо бе ???Толко ли ви харесва да живеете в тия камиони като номади да си готвите на газови котлончета по пътищата и да се къшете в локвите.Бъдете малко хора, нищо , че сте шофьори.

8

Анонимен

преди 5 години

Хахахах 10 тира, че то на Калотина има само 2 пъти повече :)

7

Анонимен

преди 5 години

Хората искат да живеем по евростандарти,обаче ние не щем и това си е.

6

Анонимен

преди 5 години

Спокойно баце Бойко ще оправи работата и всички ще са доволни.Ще преговаря с Макарон и ще се разберат без никой да пострада.Не разбрахте ли че баце ви Бойко е пожарникаря на Европата и гаси пожари що де има и с този ще се справи.Нашата тикква е най-умна от всички европейски тиккви взети заедно,дипломат човек.

5

ss

преди 5 години

само като знам кои са собствениците на Юроспеед, Нунки, дискордия и ми се драйфа

4

Анонимен

преди 5 години

Първо щяха да дойдат стотици тирове от Румъния, Унгария, Чехия и най-малкоп 1000 наши, и накрая какво 100 тира, е това ли са засегнатите 170 хиляди работници според другарката ***

3

do 1

преди 5 години

искахте демокрация, искахте пазарна икономика искахте ЕС ти кво си очаквал ! Нормално е който дава по-хубаво на по-ниска цена да се търси !

2

сс

преди 5 години

ами те за тираджиите го правят ама те за 200лв са готови на протести ! Мноо ме кефи как ревът щели фирми да затварят да фалират бла бла ... що в другите държави няма да фалират а тук ще фалират? Цените са еднакви в транспорта ! Просто в Бг и няколко други държави маржа на печалба е 60-70% и то във всичко ! И шефчетата няма да могът за 1 година новота s- класа да вземат и ще трябва на работниците повече пара да се дава !

1

спонджбоб

преди 5 години

прецакаха ни производството на плодове и зеленчуци,прецакаха ни търговията с техните огромни вериги ,сега ще ни прецакат и транспорта...само вкарват едни кинти за най - крадливите, ама и те ще секнат скоро...