Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

И това лято къмпингуващите ще бъдат проблем за българското Черноморие. Това обяви в Слънчев бряг министърът на туризма Николина Ангелкова. Работната група към ресорното ведомство не успя да постигне съгласие къде и как може да се почива с палатка или каравана.
Oще по темата

И това лято морските общини ще имат право да налагат глоби за палатки и каравани на пясъка, тъй като законът за Черноморското крайбрежие го забранява. В същото време обаче у нас липсва регламент за дивото къмпингуване.

В Поморие мислят за изграждането на модерен къмпинг на мястото на стари бунгала. Оплакнат се обаче от тромави процедури, съобщава Bulgaria ON AIR.

Според собственици на къмпинги интересът към този вид почивка е голям, но местата са малко.

Междувременно туристите, които предпочитат хотелите, се надяват на чисто море. Днес от екоинспекцията в Бургас провериха устието на река Хаджийска, която се влива в морето. Всяко лято туристите в Слънчев бряг се оплакват от лоши миризми.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Петър

преди 5 години

Чистотата на реките се проверява през сезона, когато има хора, а не, когато е празно и няма какво да се излива.И да ви имам проблемът с незаконното къмпингуване.Пълно е с хотели, на които тръбите се изливат в морето и в реките.Всичко при вас е популизъм! Око да види, ръка да пипне. Докато истинските проблеми остават удобно незабелязани!

47

Цирк

преди 5 години

Държавата цирк

46

Анонимен

преди 5 години

Глоба за тези клошари и бездомници, които замърсяват нашето море. Да отиват в хотелите при Бай Мутри Хотелиеро.

fallback