Снимка: Булфото

Жандармерията ще се заеме с охраната на голяма част от черешовите масиви в Кюстендилско по време на сезона на сладките плодове.

Освен това превозването на череши, повече от 10-12 кг, няма да може да се извършва без документи, посочи пред журналисти кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, след състояла се първа работна среща между представители на полицията и общината.

Работният ден в черешовите масиви ще бъде от 7.00 до 20.00 часа, а работният ден на пунктовете за изкупуване на череши ще бъде от 9.00 до 22.00 часа.

В тъмната част от денонощието няма да е позволено присъствието на хора в масивите. Берачите също ще се движат само по установени маршрути със собствениците на масивите.

Продукция, която е повече от 10-12 кг, без доказан произход, ще бъде разтоварвана на място, след което ще бъде конфискувана, каза още Паунов.

Организирана е и охраната, като и този път ще се разчита на сили на жандармерията, отново ще се ползват и уреди за нощно виждане при охраната на черешовата продукция, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase