Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Над 100 медици от ловешката болница излязоха на пореден протест. Причината е, че получават заплатите си с месеци закъснение. Медиците настояват за трайно решаване на проблемите на лечебното заведение.

Oще по темата


От началото на годината ловешките медици не получават възнагражденията си. Вече шести месец лекарите работят без пари, а голяма част от тях са принудени да взимат заеми, за да оцеляват, съобщава Bulgaria ON AIR.

След множество посещения на министри и зам.-министри, към момента за ловешката болница има изготвен оздравителен план, който обещава стабилизиране и излизане от финансовата криза. Медиците обаче се съмняват, че това ще се случи.

Оказва се обаче, че и към днешна дата има запор върху сметки, което създава напрежение и несигурност сред персонала.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

как така частните бо

преди 5 години

До Анонимен-как така частните болници станаха повече от държавнитеЧастните точат скъпите пътеки лапат докторите с големи заплати а държавните поемат всички спешни и неосигурените.Ако се вдигнат 100% заплатите и се забранят частните болници и м***налите работят и си плащат осигуровките всичко ще е наред.Виновниците са в МЗ

7

Спасението

преди 5 години

Народе не блокирайте пътя а некадърниците в МЗ и политиците които съсипаха здравеопазването.България остава без лекари заради тях!

6

Факта,

преди 5 години

че за фалита на Областна болница има само 5 коментара,обяснява всичко останало?!?!?!Ловеч е един умрял и заспал град?!На времето имаше села от градски тип,сега Ловеч е град от селски тип?!Ловчалии са прости,комплексирани,стресирани или депресирани селяни и ***,пропити от злоба,завист и омраза,които по-цял ден се занимават с клюки,сплетни,интриги и за това градът е на този хал,че и по-зле ще става!?!?!?

fallback