Архив: Булфото
fallback

1200 чужденци - украинци, молдовци, бесарабски българи, малко виетнамци ще работят тази година в курорта "Албена", съобщи Маргита Тодорова, директор "Маркетинг и продажби".

Това е около 35% от персонала в комплекса. Няма изискване да знаят български език. Те са основни на позиции – помощник-готвачи, готвачи, сервитьори, камериерки, озеленители, малко бармани – добави тя.

Албена очаква около 3-5 ръст на туристите за предстоящия активен сезон. Най-голям спад се очаква на руския пазар – около 20 %. Пазарът в Германия се увеличава с 5%, в Източна Европа – чехи и поляци с 15% , във Франция – с 4%, - каза още Тодорова. Има ръст и на пазарите в Англия и Скандинавските страни. На българския пазар се очаква ръст около 20 процента, заедно с организираните конгресни и спортни мероприятия.

Миналата година в курорта са направени инвестиции за 65 милиона лева, тази година те са около 35 милиона лева., а за догодина се предвиждат около 50 милиона лева - каза изпълнителният директор на “Албена” АД Красимир Станев, цитиран от "24 часа".

Той добави, че амбицията му е до 3-5 години Албена да стане курорт за провеждане на международни срещи и събития на най-високо равнище. През 2019 година Албена ще кандидатства за европейски курорт на спорта.

70 стотинки на акция ще бъде дивидентът тази година за акционерите на “Албена” АД, след няколкогодишна пауза, са решили от Съвета на директорите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

В Албена

преди 5 години

В Албена плащат заплатите с месец назад и докато вземеш 1 та заплата и той сезона почти минал

46

анонимен

преди 6 години

СЛЕД ЕДИН МЕСЕЦ ЩЕ ИЗРЕВАТ ЗА ПЕРСОНАЛ НЕПОСРЕДСТВЕНО КАТО ИЗПЛАТЯТ ПЪРВОТО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ НА ТЕЗИ КАДРИ. НИКЙ ОТВЪН НЯМА ДА ИМ РАБОТИ ЗА МИЖАВИ ПАРИ.

45

Турчин

преди 6 години

По "интелигентна" порода от българската едва ли има. Докато десетки нации по света се борят с какви ли не средства за собствена държава, българина си напуска извоюваната с много кръв територия за да се преселят други хахахаха. Ако дадедите ви знаеха какви ще ги вършите, никога нямаше да има войни за независимост, напразно са загинали горките хора..

fallback