Снимка: БТА

Задържана е шофьорката на лекия автомобил, който участваше в тежката катастрофа на АМ "Тракия", при която загинаха 6 души, а 23 бяха ранени.

Още по темата

По информация на Нова телевизия 29-годишната шофьорка на автомобила Цвета Таскова е с отнемана шофьорска книжка заради употреба на алкохол. От две години обаче отново е правоспособен водач.

След инцидента пробите й за наркотици и алкохол са били отрицатели.

Шофьорката е задържана за 24 часа в Софийската областна дирекция на полицията, днес прокуратурата ще решава дали да я задържи за по-дълго.

Вчера шофьорът на катастрофиралия автобус обясни, че не е имал време за реакция при инцидента и допълни, че е карал с 95 км/ч.

В огледалото той вижда, че кола започва да го изпреварва, изчаква я да мине и в този момент се чува страшен удар. По думите му автобусът се вдигнал на дясната си страна и се е преобърнал в канавката.

В шок била и водачката на колата, която се ударила в автобуса.

"Плачеше и казваше "аз съм виновна, аз ви ударих". Младо момиче, не знам, няма драскотина. Тръгнала да ме изпреварва, чула шум в предна лява гума и се обърнала да намали касетофона, за да чуе шума. В този момент се удря в автобуса. Това каза пред мен и още двама полицаи", разказа тогава шофьорът.

Днес е Ден на национален траур за жертвите от тежката катастрофа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase