Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

На прага на празниците животновъдите са изправени пред сериозен проблем. На пазара почти не се търси истинско българско агнешко месо и до момента те не са продали почти нищо.

Според добруджанските овцевъди цена от 5 лв. е на нивото на себестойността, защото субсидиите им са несравнимо по-малки от тези на колегите им в чужбина.

Затова вносното агнешко е по-евтино и българите го купуват въпреки разликата в качеството. Какви ще са последиците от трудното отглеждане на животни в Крайдунавска Добруджа – разказват кореспондентите на Bulgaria ON AIR в следващото видео.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Shark

преди 6 години

Не се купува защото минава през няколко прекупвача и цените стават двойни и тройни. Животновъдите да си направят сдружение и да си продават сами директно. Може да се рекламират по интернет, фейсбук и др. Ще научат за тях за нула време и ще им се изкупи всичко.

40

Анонимен

преди 6 години

Не се купува защото животновъдите станаха много честни и ни пробутват най-добрата местна стока.

39

Врачански змей

преди 6 години

Аганца от България малей малей ц ц ц .Тия БГ животновъди и земеделци са се само забравили. Лятно време БГ ДОМАТИ 2,80 -3,20 ЛВ.ГРЪЦКИ ДОМАТИ 0,80 - 1,20 ЛВ, от кои 🍅 да ям. Същото се отнася и за агнетата.Няма родно има пазарна икономика конкуренция. Никои не може да ми промива мозъка с родни продукти. ДА СИ ГИ ЯДАТ ДА ИМ Е СЛАТКО. ЗА ГЕРГЬОВДЕН ГРЪЦКИ АГНЕТА И САЛАТА С ГРЪЦКИ ДОМАТИ.

fallback