Снимка: Булфото, архив
fallback

Рязкото застудяване на времето последните дни причини сериозни поражения върху овощните насаждения.

На 100% са унищожени кайсиите, прасковите и черешите в овощните градини в Североизточна България. Щети има в Пловдивско, предаде БНТ.

50% от кайсиите в североизточния регион са измръзнали още при застудяването в края на февруари, когато температурите паднаха до минус 16 градуса.

Завръщането на зимата през тази седмица обаче напълно попари надеждите на производителите от региона, които отглеждат над 16 000 декара овошки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Анонимен

преди 6 години

До АнонименСега зимите са топли(вече и в северна българия децата нямат шейни), тръгват сокодвиженията(това се сличи в края на февруари).При минус 15 измръзват плодните пъпки(както се случи в началото на март). Сега се развиват само листата а цветовете дето трабваше да разцъфнат капята. От 1500 дръвчета няма и 100 цвята. Не може да се обясни докато не го видиш на живо.

41

Анонимен

преди 6 години

Едно не мога да разбера?!Едно време зимата започваше в началото на декември и свършваше в края на март а имаше и праскови,и кайсии и череши?!Винаги най-студеният месец беше февруари с т. нар. сух студ.Температурите тогава падаха под 15 гр. редовно.А на студентските бригади праскови колкото искаш!Трябва да сме голями балъци да вярваме на подобни глупости!Не вярвам българинът да се е оттучил как се гледат плодни дръвчета!

40

Анонимен

преди 6 години

Рано е да се твърди подобно нещо.

fallback