42

Анонимен

преди 6 години

До АнонименСега зимите са топли(вече и в северна българия децата нямат шейни), тръгват сокодвиженията(това се сличи в края на февруари).При минус 15 измръзват плодните пъпки(както се случи в началото на март). Сега се развиват само листата а цветовете дето трабваше да разцъфнат капята. От 1500 дръвчета няма и 100 цвята. Не може да се обясни докато не го видиш на живо.

41

Анонимен

преди 6 години

Едно не мога да разбера?!Едно време зимата започваше в началото на декември и свършваше в края на март а имаше и праскови,и кайсии и череши?!Винаги най-студеният месец беше февруари с т. нар. сух студ.Температурите тогава падаха под 15 гр. редовно.А на студентските бригади праскови колкото искаш!Трябва да сме голями балъци да вярваме на подобни глупости!Не вярвам българинът да се е оттучил как се гледат плодни дръвчета!

40

Анонимен

преди 6 години

Рано е да се твърди подобно нещо.

39

Shark

преди 6 години

Ама разбира се. Сега заради снега цените ще станат тройни и четворни. само че отсега ви казвам - ЩЕ СИ ГИ ЯДЕТЕ САМИ ПЛОДОВЕТЕ.

38

Анонимен

преди 6 години

До наблюдателако кандидатсваш за обещетение за измръзване не можеш да кандидатстваш за нищо друго. За това недобри стопани (всяко стадо има ***) понякога не кандидатстват за измръзвания дори да имат такива. За да кандидатсва някой за измръзване значи работата с измръзването е толкова сериозна че просто няма как да се скрие. Не знам защо толкова обичате да се правите на умни за теми които изобщо не разбирате.

37

наблюдател

преди 6 години

Пак търсите сензация! Нищо не е загинало на 100%, няма такова нещо! Особено пък прссковите и черешите е несериозно да ги броите за измръзнали. Явно някои производители имат изгода да кажат всичко измръзна, давайте обезщетенията, ето вижте доказателството -статия в днес.бг.Други години сняг е валял и през април, хайде стига глупости.

36

1

преди 6 години

едно и също всяка година за да може да спекулират с цените, но пропускат вносните плодове и зеленчуци. заради алчността на българските производители и прекупвачи вече от години купуваме само вносни стоки а те вместо да печелят само ревът да се ограничи вноса.

35

Анонимен

преди 6 години

Пак ни подготвят за нереално високи цени на черешите,както всяка година.После родните ,,производители'' пак масово ще реват че вносните от Гърция са в пъти по евтини,ама хората разбират от търговия а *** само иска да ***.

34

дядомраз

преди 6 години

Нагледах се на оправдания със слани и киселинни дъждове при условие,че иде реч за ранно кафяво гниене.Питайте агрономите как се пръска тази болест и си свирукайте.

33

дядомраз

преди 6 години

Ако бяха цъфали щяха да пострадат но няма как да измръзнат при едва -3 градуса и само леко набъбнали пъпки.

32

Абориген

преди 6 години

Миналата зима беше същата ама праскови и кайсии имаше... я сега производителчетата да върнат обратно европаричките които прибират всяка година. Искат едни лесни парички да изкарат ми се види

31

Анонимен

преди 6 години

До ...дори "класическия" сорт мъркулещи който преобладава там още от Живково време и е с доказана издтъжливост за този географски регион се оказа в много напреднала фаза преди застудяването заради февруарските горещини. Един друг и сравнително нов сорт показа по-добри резултати (за сега), но едно че градините немогат да се подменят току-така и друго че заради лошото състояние на разсадниците и посадъчния материал хората се страхуват да създават нови насаждения

30

...

преди 6 години

При правилно подбиране на сорта нямакак да случи това. В северозапада не могат да се отглеждат ранни овошки. Пуста му алчност.

29

Анонимен

преди 6 години

До 29И аз имам какви ли не дръвчета (череши включително) и любителски гледам 2 кошера пчелички. Ясни са ми. Всяка година е едно и също. Череши има нормално, колкото за тия насаждения, които има долу по Кюстендил и Петрич. Но всяка година има спекулации с цената. Всяка година се оправдават с извънземни, ако не с друго. Само и само за да завишат цената.

28

Анонимен

преди 6 години

До 28при черешата проблема е от друго естествео - черешата има много кратко време през което може да бъде опрашена от пчелите. Ако през това време вали и пчелите не летят, тя остава неопрашена и на съответното място череши няма. Така че когато почне цъфтежа следи на кои места в страната вали и ще придобиеш някаква бегла обща представа дали наистина няма череши или се правят манипулации

27

Анонимен

преди 6 години

За кайсиите и прасковите как да е, поне за пръв път чуваме за тях. Аз чакам кога ще изреват черешопроизводителите и даже по-скоро прекупвачите на череши. Дето НЯМА година в която да не се жалват, че студът или градушки или валежи или червеи или марсианци или някакви други всевъзможни простотии им убили всички череши и затова килото ставало с цената на златото. После ме кефи как взимат череши внос и ги продават като български, на цената на златото.

26

.

преди 6 години

Нищо...ша садиме мръвки тогава :)))))

25

Анонимен

преди 6 години

До Armagedonза кайсиите не е важно колко е студена зимата през ноември, декември и януари. Важно е щом ведъж времето се е затоплило и те са се събудили температурите да не падат под определени граници. При прасковите ако през зимата падне под -17 повечето пъпки замръзват.

24

фрунзе

преди 6 години

Всяка пролет-едно и също...

23

Анонимен

преди 6 години

До русофилИронията ти е добра.Само не забравяй, че тиквата е от БКП клон Живковисти.