Снимка: Монитор
fallback

63-годишен мъж от Хасково е предупреден с протокол, че е нарушил обществения ред, защото се опитал да засади няколко дръвчета пред блок на улица "Ком".

Димитър Ганев бил изненадан от инспектори от общинската служба КОРЗ (Комисия за опазване на реда и законността) в момента, в който копаел ямите на бъдещата градинка. Мъжът бил подготвил за засаждане няколко иглолистни фиданки.

КОРЗ му връчили протокол и го предупредили, че руши обществения ред. Фиданките можел да засади, но само ако първо подаде молба в общината. Едва ако получи разрешение доброволецът ще може да облагороди междублоковото пространство.

"Нарушителят няма да бъде глобен, нито ще се конфискуват фиданките. Всеки може да засажда дървета, но трябва да го координира с общината", коментираха от кметството пред "Монитор".

Причината била, че някои видове дървета и храсти пускали дълбоки корени, които повреждали сгради, тръби, кабели и друга наземна и подземна инфраструктура.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

69

Анонимен

преди 6 години

Тези са като ХЕИ-тата. В градини и ясли, където всичко свети, буквално се чудят за кой неправилен цвят на кофа да те глобят. А в мизерните ресторанти, дето парцала за пода е до кюфтетата се траят. Ама там бият и изритват с шутове. Че и тез от ... КОРЗ/ сега ги чувам/

68

Народа

преди 6 години

Решението на общината е правилно.Ами ако всеки започне да прави каквото си иска,до къде ще я докараме.Ами дай тогава всеки апартамент, да си засадят зарзавата пред или зад блока,а.Друг е въпроса,че общината не си върши работата и не поддържа междублоковите пространства.Но,какво да се прави,все пак живеем в тоталитарна държава,където решенията се взимат от един човек.

67

Анонимен

преди 6 години

Всички общини знаем за техния "РЕД". Премахваш междублоковото пространство слагаш БЕТОН на поразия и няма зелени площи. Цял свят нашите кметове мислят така. Не! В целия свят едно дърво се изсича, но на негово място 2 нови или 3 нови зависи от дървото!Само тука трайте си, че още комунизъм . К'во е това "демокрация"?!!1

fallback