Снимка: bgonair.bg
fallback

Вече 30 години жителите на два района в Пловдив нямат пешеходна връзка и пресичат опасен железопътен мост над река Марица. Но след десетилетия проблеми, вече има решение. Започва строежът на нов мост, който ще ги свързва с останалата част на града, предава Bulgaria ON AIR.

Всекидневно жителите на районите "Западен" и "Северен" в Пловдив рискуват живота си, като преминават пеша през железопътния мост над река Марица. Въпреки че трасето е забранено за пешеходци, това е единствената пряка връзка между двете части на града.

Общинският съвет в града даде зелена светлина за изграждане на нов мост над река Марица. Той ще бъде най-дългият в града и през него ще се стига за минути от единия до другия край на Пловдив.

След изграждането му ще се премине към втори етап, а именно строеж на още 3-километрова отсечка - от булевард "България”. Така от магистрала "Тракия" ще може да се стига до районите "Западен” и "Южен”, без да се налага преминаване през централната градска част.

Освен мост, в района ще се изгради и най-големият парк в Пловдив.

По предварителни данни новият мост над река Марица ще струва около 25 милиона лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 6 години

Е,столичани,не завиждайте толкова де,от коментарите си личи от къде сте,от село София,не злобейте толкова много, че вашия град е с най мръсен въздух и сбирщина от,,наше село плюс ваше село,,.

33

1

преди 6 години

До ТеоМинаваше се и по този мост, имаше и пешеходен, после направиха моста на В.Априлов/до ВХВП/.

32

Анонимен

преди 6 години

До ТеоМинаваше се по ЖП моста на собсвен риск. Ако идва влак трябва да висиш като *** отстрани на тръбата, а дъските по които ходиш липсват на много места и рискуваш да паднеш надолу. Още от там се минава докато не построят нормален пешеходен мост което ще вземе има няма 25-30 години.

fallback