Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Швейцарска делегация от посланици пристигна вчера в пловдивския квартал "Столипиново".

Целта ѝ беше да се запознае на място с ромската интеграция в най-голямото гето в България и Европа, съобщи Bulgaria ON AIR.

Посланиците посетиха изгражданите в момента в "Столипиново" Образователен и Здравен център, и се срещнаха с учители, родители и деца.

Основната цел на програмата е да подобри достъпа на роми и други уязвими групи до детски градини и начални училища и здравни услуги, както и качеството на образованието и здравеопазването.

Преди влизането им в детската градина, жител на местната махала изсипа боклуците си до оградата на обекта, защото е свикнал да използва мястото за сметище.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Киртак

преди 6 години

До DiesIraeАмериканците отдавна са го направили. И върши работа. Тези индианци, които не искат се социаализират в резерват да живеят по техните си плавила.

21

do професияСоциалноС

преди 6 години

Социалната система ще рухне доста по-рано до като ромите станат половината от населението на бг.

20

DiesIrae

преди 6 години

Просто НАП и НОИ да отидат вечерта към 11 часа в същия ден когато са раздадени помощите за деца в махалите и да видят как се харчат парите за децата. Яко джамбуре докато всичко се изпие и изяде. Толкова ли няма 1 държавен служител с мозък на *** поне и да се сети, че не трябва да има помощи които да се дават на ръка! Искате да ги храним - ок, общински стол където те да имат достъп, да влизат и да ядът (без да изнасят защото ще го продават). Никакви пари или натура! Всичко под наблюдение.

fallback