Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Общ преглед

Подкрепата за лекаря, застрелял крадец в дома си нараства.

След двудневни протести в Пловдив, софиянци също излязоха на улицата с искане за освобождаване на задържания лека Иван Димитров. Той бе арестуван, защото уби крадец, влязъл в дома му. Убитият е известният с богато крими досие Жоро Джавизов-Плъха.

В Пловдив протестът започна по обяд пред сградата на второ РПУ, а оттам хората се отправиха на шествие към сградата на прокуратурата.

Близки, приятели и възмутени граждани, които се включиха в протеста, искаха да попитат с какви мотиви вече 48 часа д-р Димитров продължава да бъде в ареста, съобщи Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Към недоволните граждани се присъединиха таксиметрови шофьори и симпатизанти на двата големи пловдивски футболни отбора "Ботев" и "Локомотив".

В София протестът, организиран в социалните мрежи от мото клан "Велика България" продължава. Събралите се хора блокираха кръстовището пред Съдебната палата в столицата и поискаха при тях да дойде главният прокурор Сотир Цацаров, който да нареди освобождаването на д-р Димитров.

Според събралите се хора всеки на негово място би направил същото. Именно заради това гражданите са организирали и подписка, в която до началото на днешния ден имаше над 11 хиляди подписа.

С нея те искат случаи като този да бъдат разглеждани като такива, в които човек се отбранява.

Протестиращите направиха шествие по бул. "Витоша", след това се завърнаха пред Съдебната палата и изразиха желанието си д-р Димитров да бъде освободен.

По случая е назначена ДНК експертиза, а също тройно съдебно-медицинска и химическа експертиза, която трябва да установи дали по ръцете на д-р Иван Димитров има барут.

Въпросът, който ще реши до голяма степен изхода на този случай обаче е дали смъртта на Жоро Плъха е настъпила в апартамента или е стреляно по него извън жилището.

Утре изтичат 72-та часа за предварително задържане и държавното обвинение трябва да се произнесе дали ще поиска постоянно задържане за д-р Димитров или ще го пусне на свобода.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар