Снимка: архив "Булфото"
fallback

И лекарите в Пловдив застанаха зад д-р Иван Димитров и поискаха освобождаването му от ареста.

Шефът на Реанимацията в МБАЛ Пловдив бе задържан след като уби крадец, влязъл в дома му. Жертвата, Жоро Плъха, е с няколко присъди. Тази сутрин хиляди пловдивчани излязоха на протест в защита на арестувания лекар с призив той да бъде освободен.

Oще по темата

"Ръководството на Регионалната лекарска колегия в Пловдив настоява за незабавното освобождаване на д-р Димитров от ареста“, съобщи по време на протеста д-р Георги Кръстев, председател на колегията, съобщи "Фокус“.

Лекарите от Пловдив са получили подкрепата на колегите им от София и Стара Загора, които имат същите искания.

"Д-р Димитров не е престъпник и няма да се укрие", каза д-р Кръстев.

"Нека се проведат всички следствени действия по законен ред, но не е редно едно семейство да стои извън дома си заради това дни наред,“ заявиха от лекарската колегия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Пиночет

преди 6 години

Чета коментарите и се изучавам.Уж интелигентни хора,не бил престъпник доктора,ама имал незаконен пищов с бойни патрони.Любопитен съм окъде го има,колко такива оръжия има в неосъждани граждани на Абсурдистан.Стрелбата си е факт,убития каквото търсил намерил,сега съдът да пусне доктора по живо по здраво,да му узакони пищова,че ще му трябва *** държавата и гражданите.

39

Додо

преди 6 години

"И лекарите зад д-р Димитров: Не е престъпник, пуснете го!"====================Това добре. Интересно, Бойко М. Борисов дали и той подкрепя д-р Димитров, някой чул ли го е да се изказва по темата!?

38

Анонимен

преди 6 години

Не докторът е престъпник, а онзи Плъх, нахлул в дома му посреднощ с друг черен и нагъл дивак от зоопарка на Столипеново. При това въоръжени. Когато те нападнат в дома ти, твое право е да се защитиш. Иначе ще те убият. Всеки трябва да има пълното право да брани дома и семейството си от типове, проникнали насилствено в дома му, които са заплаха за живота му или този на близките му.

fallback