Гинка Върбакова. Снимка: "Инерком"
fallback

Гинка Върбакова, собственик на фирмата "Инерком България", която купува енергодружеството ЧЕЗ, се оттегля от един от големите паркинги в Пазарджик. Информацията все още не е публично оповестена, предаде БНР.

В същото време в Общината тече процедура за определянето на наемател на цялата "синя зона" в Пазарджик. Засега не е ясно дали фамилията Върбакови ще е сред кандидатите.

Oще по темата

Договорът между Община Пазарджик и фирма "Грийн Билдинг БГ" ще бъде разтрогнат по взаимно съгласие, считано от 1-ви април. Освен от паркинга на старите Хали, Върбакова се отказва и от паркинга на ул."Иван Вазов".

Община Пазарджик вече взе решение двата паркинга, които ще останат без стопанин, да преминат към "синята зона" в града. Паралелно с това е открита и процедура за избор на наемател на зоната, като в сряда ще бъдат отворени внесените оферти от кандидатите.

В края на миналата седмица в Търговския регистър е вписано началото на ликвидация на четири дружества на Славчо Върбаков, като според адвокат Иван Църцъров, има и наложени запори на дяловете му.

"Явно човекът иска да ликвидира четири от фирмите си - той има повече. Възможно по най-различни причини, най-елементарната е, че не иска да има повече тези четири фирми", каза адвокатът.

Засега няма отговор дали това има връзка със закупуването на ЧЕЗ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

375

ФБР

преди 6 години

Всички казват че енергетиката е част от Националната ни сигурност. Сега се явява олигарх с руско - грузинско потекло. Застрашена ли е Националната ни сигурност.

374

селяндурите на ход

преди 6 години

Тая Гинка живееше под наем до преди една година в квартал "Белите брези", а сега е горд собственик на голям имот в квартал Бояна.

373

СИК

преди 6 години

До Анонимен Славчо Върбаков е мутра, затова кака Гинка е на преден план. Как ли са натрупали първоначален капитал. Престъпен "бизнес", това е истината.

fallback