Снимка: Кадър Нова тв

От години глутница кучета обикаля улици и ниви в пловдивското село Златитрап и брани със зъби и нокти вече отвоювана територия.

Четириногите, някои от които вероятно са прокудени от своите стопани, се въртят в омагьосан кръг, озлобени, гладни и непредсказуеми.

"Всяка сутрин излизам със страх, когато тръгвам за работа, а тук по улицата минават майки с деца, имам бебе, което стои като затворник вкъщи, инкасаторът от 5 месеца не смее да дойде да отчете електромера да си платим тока, защото вече е нападан от кучетата", оплака се Христо Седмаков от селото пред Нова тв.

Според него улицата, на която е и неговата къща, реално от година е затворена за хората, защото глутницата я е превзела.

"Няма човек, който да е минал оттук и да не е нахапан", допълни той. 

Когато огладнеят кучетата вият, а когато е студено, те се крият в мазето на селското училище, отдавна хлопнало врати за децата.

Местните обвиняват мъж за нарасналата популация на кучетата. Той ги хранел от време на време, а те му служели за охрана на кравите, които гледал на края на селото.

Кметицата на Златитрап е написала над 40 жалби до всички възможни институции, от които обаче нищо не е последвало.

Оказва се, че четириногите не могат да бъдат настанени и в приют, след като зооветеринаринят комплекс в Пловдив хлопва вратите си за кучета от съседните места, защото би запълнен от 50 питбула, иззети при полицейски акции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase