Снимка: кадър Нова тв

Социалните служби не могат да установят контакт с майката на тригодишните близнаци от Пловдив, които бяха настанени в болница. Жената беше освободена късно снощи от ареста, без да ѝ бъдат повдигнати обвинения, но не отваря вратата на жилището си и не отговаря на телефона си.

Още по темата
Директорът на дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив Надя Танева заяви, че ако се наложи, ще се търси съдействието на полицията, защото е изключително важно 38-годишната майка на близнаците да обясни защо те са в това състояние.

Момченцето беше оперирано след тежка травма на главата. И двете деца са недохранени. Момиченцето не може да ходи и не говори.

До момента не е осъществена връзка с бащата, който работи в чужбина. Неговата майка, която живее в град Стамболийски, е заявила, че не е виждала близнаците от месец май миналата година, защото снаха ѝ прекратила връзка с нея. По думите на бабата до този момент децата били гледани добре, гостували са редовно и на нея.

"За нас в случая става въпрос за насилие и затова след изписването на децата те няма да бъдат връщани при майката. Тя не е с отнети родителските права, но с нея ще работят специалисти. Ще се обсъжда и вариант бабата също да се включи в отглеждането, но най-напред лекарите трябва да преценят за какъв период децата ще се нуждаят от медицински грижи", каза Надя Танева, цитирана от БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase