Снимка: архив "Булфото"
fallback

През март Агенция "Пътна инфраструктура" ще стартира обществената поръчка за избор на изпълнител на участъка Мездра – Ботевград от път I-1 (E-79). Общата дължина на отсечката е 33 км и е част от направлението Видин - Ботевград.

Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура", цитирани от "Фокус".

През втората половина на годината ще бъдат обявени процедурите за строителство и надзор на още 52 км - от Видин до Ружинци. През 2018 г. ще стартират тръжните процедури за изграждането на общо 85 км по пътя. Проектите ще се изпълняват със средства от републиканския бюджет.

Въпреки че от началото на годината досега това беше многократно заявявано, АПИ прави това уточнение по повод искания на жители от региона, които и днес блокираха участък от път Е-79 и възпрепятстваха пътуването на шофьорите, уточняват от Пътната агенция.

С изпълнението на проекта транзитният трафик ще бъде изведен от населените места, с което ще се повиши безопасността на движение и ще се ограничи вредното въздействие на шума и замърсяването на околната среда от интензивния тежкотоварен трафик от Дунав мост 2.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 6 години

Отпора ще е голям. Не искат връзк между бг и унг през ромънив. Забравихте ли, че имаше планове преди Сирия да заселят по пет хиляди бежанци южно от видин и северно от калафат и задно от крайова. Това е част от начертан план за изолация на Бг и не ссамо. Така, че се борете сега, а не утре.

25

Я, па Я

преди 6 години

Магистралата е Видин-Монтана-Берковица-Тунел под Петрохан-Бучин проход-Костинброд-София 150 км. А скоростен път тип полу магистрала може да има от Монтана до Ботевград 90 км. Всичко друго е безмислица, замазване на очите и отбиване на номера. Така врачани могат да си избират, през Петрохан до София-80 км. през Ботевград 100 км. За видинчани пътя се скъсява от 250 на 150 км. а от Монтана до София става 50 км. Така пътя от Унгария за Варна, Бургас, Истанбул и Солун се скъсява значително.

24

анонимка

преди 6 години

Днес една бабка в болницата в северозападналия ни край ми казва: Не ме насилвай да ям,защото аз не ям всеки ден, ям през 2 дни , защото парите не ми стигат да ям всеки ден! Това да прочетат тлъстичките ни депутатчета. А какво да кажем за отсечката Смоляноци,Белотинци,Винище, пълно е с кръстове на загинали от катастрофи.

fallback