Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Близо 100 служители на завод за осветителна техника край Пловдив бяха натровени след консумация на застояла вода. До инцидента се стигнало заради авария в завода.

Здравните власти започнаха проверка на случая, а предприятието спря работа заради големия брой заболели служители, съобщава Bulgaria ON AIR.

Работниците от завода са консумирали питейна вода от чешмите, която обаче била смесена със застояла вода от противопожарните кранове.

В рамките на две седмици близо 100 служители са потърсили лекарска помощ заради стомашно неразположение.

Те се притесняват да застанат с лицето си пред камера заради страх да не бъдат уволнени. От компанията заявиха, че в резултат на техническа неизправност се е стигнало до бактериално замърсяване на прясната вода и изразиха съжаление за случилото се.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 6 години

Това е руски саботаж срещу Натовския бизнес- питайте Карамелия Ниновская ако не вярвате!

9

Анонимен

преди 6 години

Освен съжаление, компанията ще поеме разходите за лечение на всички служители. От 1 седмица се раздава безплатно минерална вода и има предупреждение да не се пие чешмяната. За съжаление вечерта, нова ВиК авария остави завода без вода ,а хората са с разстройство !В тоалетните стана ад. На сутринта ръководството взе решение да се разпуснат хората за седмица до пълно обеззаразяване.

8

Анонимен

преди 6 години

от фирмата изразиха съжаление за случилото сеей такива фирми които не си ценят здравето на работниците мнооого ме кефят, с кеф чакаш да фалират и собственика им да опре до просешка тояга!за жалост тук това няма да стане защото сега ХЕИ няма да го погнат, нито инспекцията по труда нито друга от 100-те институции които трябва да правят това.

fallback