Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Двама са задържани за 72 часа и са с повдигнати обвинения след проведената полицейска операция и сблъсък между униформени и роми в Ихтиман, съобщиха от Апелативна прокуратура-София. Действията на полицията и жандармерията са насочени срещу криминалния контингент.

Oще по темата

Профилактиката, както се изразяват властите, се е наложила заради инцидента от вторник, когато в ромската махала се стигна до сблъсък на младежи с полицията след преследване с автомобили.

На 6 февруари т.г., между 17:20 часа и 17:40 часа, един от задържаните е извършил действия, нарушаващи обществения ред, след което е оказал съпротива срещу полицейски служител. Той дърпал и скъсал униформата му, след което нанесъл удари в лицето му. Обвинен е и неговият баща, който също упражнил насилие върху униформен.

По-рано днес имаше схватка в една от къщите, а по думите на живущите един от стопаните на постройката е загинал в боя. Те обвиняват служителите на реда за настъпването на смъртта му.

"Дойдоха с пушки, качулки, не ги знаем какви са... жандармерия", каза една от обитателките на ромската махала пред Bulgaria ON AIR.

И в тoзи час хора от махалата са се събрали на улицата, но няма индикации напрежението да ескалира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 6 години

Ало, Овидиий пише се "докога", а не "до кога". Редактирай си речника и всички като тебе, капиш?

17

Анонимен

преди 6 години

До кога ще бъдем жертви на ромската престъпност и безнаказаност!? До кога на полицаите ще им бъдат вързвани ръцете от БХК, от разни други организации за "защита правата на човека" и т.н.!? До кога ще е този двоен стандарт за прилагане на законодателството!? Станахме роби на собствената си търпимост "европейски ценности" и прочее...

16

Наблюдател

преди 6 години

По-често да правят такива акции в Ихтиман.

fallback