Снимка: архив, Булфото
fallback

Данните от корупционни престъпления вече ще се качват на общ сайт. Това реши на свое заседание Националният съвет по антикорупционни политики, съобщиха от МС.

Oще по темата

Мястото, на което ще бъдат публикувани данни, е именно интернет страницата на самия съвет. Именно там ще се намира обобщена информация за борбата с корупционните престъпление, тъй като сега три различни институции боравят с нея, но е достъпна на едно място..

В момента прокуратурата и ВКС публикуват данни за досъдебните производства и повдигнатите обвинения за корупция по високите етажи на властта, както и за хода на делата, но на своите сайтове.

Така занапред всяка институция ще подава данни на сайта, а правосъдното ведомство ще дава информация за изпълнението на присъдите.

Съветът обсъдил и важността от провеждане на публична и прозрачна процедура при избора на шеф на новата комисия за борба с корупцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 6 години

Поредната залъгалка за наивници G.rberastka zalugalka

13

Анонимен

преди 6 години

Да не забравят да качат снимка на Кирчо Добрев

12

Анонимен

преди 6 години

И ЗАЩО ТРЯБВА ДА ИМА "ТАВАН" ЗА РАЗМЕРА НА ГЛОБИТЕ ЗА КОРУПЦИЯ И КОРУМПИРАНИ ЧИНОВНИЦИ НА ДЪРЖАВНА И ОБЩИНСКА ХРАНИЛКА?НАПРОТИВ!САНКЦИИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ УВЕЛИЧАТ ДЕСЕТОКРАТНО!СТОКРАТНО!ЗА ДА НЕ СМЕЕ НИКОЙ НИТО ДА ДАВА, НИТО ДА ВЗИМА ПАРИ ЗА СДЕЛКИ, ЗА "УСЛУГИ", ЗА НЕЩА, КОИТО СА ДЛЪЖНИ ПО ЗАКОН ДА ПРАВЯТ, ЗАЩОТО ЗА ТОВА СА НА ТЕЗИ ВИСОКОПЛАТЕНИ ДЛЪЖНОСТИ!СТОКРАТНО УВЕЛИЧЕНИЕ НА ВСИЧКИ САНКЦИИ, ВКЛ. И ГОДИНИТЕ ЗА ЗАТВОР!

fallback