Снимка: МВР
fallback

Кметът на Септември Марин Рачев е пуснат под гаранция в размер на 250 хил. лв. Това каза административният ръководител на Специализирана прокуратура Иван Гешев относно вчерашната акция в Община Септември във връзка с данни за извършени корупционни престъпления от страна на кмета на общината Марин Рачев, предаде "Фокус".

Oще по темата
"Има нови факти и обстоятелства, които налагат Прокуратурата да даде изявление, да обясни допълнително коментираното вчера досъдебно производство, касаещо кмета на град Септември. Преди около 30 минути кметът е привлечен в качеството на обвиняем за престъпленията, които описа прокурор Румяна Арнаудова вчера. Има определена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 250 хил. лв.", уточни Гешев.

Обвиняемият Марин Рачев съобщи, че ще обжалва пред съда наложената гаранция и се надява тя да бъде намалена.

На брифинг в Община Септември в четвъртък говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова съобщи, че срещу Марин Рачев ще бъдат повдигнати 2 обвинения - за умишлена безстопанственост и за сключване на неизгодна сделка.

Очаквайте подробности!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 6 години

Много просто,откраднал 1милион ,обаче забравил да отчете където трябва процент от откраднатото,сега след като всъщност вече се отчел ще се установи,че всъщност няма никакви доказателства срещу него.

23

анонимен

преди 6 години

от кьде толкова пари за гаранцията ами за скьпия адвокат на митингитев негова защита бяха само индиици

22

Анонимен

преди 6 години

Когато Захари Стоянов и още двама отишли след Освобождението при Ахмед барутанлията, който се скапвал от проказа той ги помолил да вземат ятагана, който стоял над главата му и да я отсекат. - не - казал Захари, - това е божие наказание, скапи се от проказата!

fallback