Снимка: архив, Reuters
fallback

Трагедията в пазарджишкото село Мокрище, където домашен питбул уби тригодишно дете породи взаимни обвинения между роднини и собственици.

Кучето от породата, смятана за опасна, е собственост на лелята на детето. То обаче е било вързано в двора с дебел синджир и според собствениците и съседите досега не е проявявало агресия.

Вчера тригодишният Тошко отишъл в дома на леля си, както правел често, и поседял при нея и бебето ѝ. В един момент казал, че отива до тоалетна и излязъл на двора. Повече не се върнал.

След 15-ина минути лелята тръгнала да го търси на улицата, но не го намерила. Едва по-късно открила тялото му при кучето.

Oще по темата

Задържани за случая са трима души – лелята, нейният съпруг и бащата на детето. Майката работи в Германия и се е прибрала днес сутринта.

Оказва се, че Тошко е имал навика да се разхожда сам.

"Това дете е без надзор, бабата въобще не го е гледала. Как може тригодишно дете да ходи по улиците без надзор?", възмути се братът на задържания собственик на кучето. Майката е в Германия, дядото е на работа, бабата къде е била?", попита мъжът.

"Кучето не беше агресивно. Отговорността за това дете носят майката и бащата, не невинни хора. Трябва да се търси отговорността на родителя", каза пред bTV съсед на семейството, отглеждало кучето убиец.

Хора от селото разказват още, че това дете е скитосвало и по центъра, което е на 2 километра. Кучето не беше агресивно, не е използвано за боеве, каза друг съсед.

Кучето все още е в двора, вързано. Според Петко Митев, директор на ОД по безопасност на храните, не е опасно то да остане там. Трудно е да се каже какво е отключило агресията му, предстои да се извършат следствени действия по отношение на неговата агресивност и ще се реши съдбата му, каза Митев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

119

Анонимен

преди 6 години

Не знам дали сте наясно но точно тази порода са известни с изключително силната си захапка...дори да е нямало кръв може да е удушило горката душичка....жалко за детето..жалко за родителите му....а още по жалко за всички които толкова остро се застъпват за това куче...което оправдават по абсолютно нелеп начин... имам куче от осем години...Не агресивно..и лично мен се опита да нападне веднъж....животинският инстинкт е непредсказуем...

118

Рени

преди 6 години

Защо хората никога не поемат отговорност.Мир на праха на детето и жалко че никой не се е интересувал от него ,а било зарязано да скита по улиците и затова естествено трябва да е ВИНОВНО КУЧЕТО.

117

Рени

преди 6 години

Смятам ,че не може да се набеждава кучето .Не са положени адекватни грижи за него и кой в край на сметка доказа че то е посегнало на детето ?Кучето е няма жертва не може да говори .Най -лесно е да бъде нарочено за виновно! Защо за детето не са се полагали адекватни грижи?Ако някоя мечка изяде човек ,това значи ли ,че трябва да избием всички мечки???Защо хората никога не са виновни за нищо а винаги са виновни животните .Защо хората никога не поемат отговорност.Мир на праха на детето и жалко че никой не се е интересувал от него ,а било зарязано да скита по улиците и затова естествено трябва да е

fallback