Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Двете сестри от Свищов, които от 6 години не са напускали дома си и са били изолирани от околния свят, не са освидетелствани за психиатрични проблеми и не са получавали социални помощи.

Сестрите Анжела и Стефка са на 43 и 42 години. Полицията и социалните са ги намерили в дома им в Свищов в неадекватно състояние и мизерни хигиенни условия.

Oще по темата

Медицински екип е установил, че те нямат видими наранявания.

Пред социалните служби двете жени са заявили, че по тяхно желание не са напускали дома си, не са били принуждавани от 65-годишната им майка, предаде БНР.

"Сестрите отказват лечение", заяви Милена Илиева, директор на Социално подпомагане в Свищов.

"Евентуално за необходимостта от принудително лечение решение ще вземе съдът, и прокуратурата води преписка за това. Те са дееспособни. Те не са под запрещение", допълни тя.

Проверката на полицията и прокуратурата по случая продължава.

Двете сестри били много умни и нямали проблеми със завършването на добро образование, казват съседи.

Същевременно някои от тях твърдят, че са чували виене и плач от къщата. Когато я питали, майката казвала, че дъщерите й са в София, но не давала техни контакти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

mmaca

преди 6 години

А без жените п*р*о*к*л*е*т*и*я хомосапиенс ще изчезне от лицето на земята. Сигурно за това наще *** толкова се комплексират от нас и все се напъват до изприщване да ни плюят- че пред нас са едни непотребни вредители.

40

mmaca

преди 6 години

47 Най-добрия коментар под статиите: "А как "И защо да излизат навън? В БГ не е за жени колко са убити от приятелите и съпрузите си ? И обществото ги осъжда, те били виновни, защото те си го търсели. Жените са подложени на геноцид: работа и препитание няма за тях. После плюете меркантилни били, златотърсачки. Е тези не са. Стоят си вкъщи и си живеят достойно в мизерия. Вие какво искате да излязат навън и да срещнат Минко, 47 годишен, ерген ?! В такава държава най-добре е да живееш в изолаци"

39

Анонимен

преди 6 години

И защо да излязън навън ? Да гледат сейра и лицемерието на демокрацията ли ?

fallback