Снимка: архив Reuters
fallback

Община Плевен ще продължи демонтажа на незаконно поставените кафе автомати в града, съобщи кметът Георг Спартански.

Четири такива машини вече са премахнати от служители на общинското звено "Инспекторат" с помощта на служители на Противопожарната служба като се съхраняват на място, обособено за тази цел, уточни кметът.

До принудителен демонтаж се стигнало, след като собствениците няколко пъти са предупреждавани да премахнат сами кафе машините, но не са го направили.

"Очаквам този, който има претенции, че е собственик на прибраните кафе машини, да се срещне с мен. Те ще останат на склад, като ще продължим да събираме и останалите незаконни автомати", допълни Спартански, цитиран от БТА.

Последната от проблемните кафе машини е поставена до фасадата на бившата Кръвна банка. Заради опасност от срутване на сградата и причиняване на инциденти, общинското предприятие "Жилфонд" е обезопасило района със заварени метални панели.

Тази ограда е разбита, за да бъде монтирана там кафе машина. Кметът Спартански заяви, че ще подаде сигнал до Прокуратурата за случая, при който е посягано два пъти на общинското имущество.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 6 години

Аз пък съм ходила в Италия и др. страни от др. континенти, точно във Венеция до моста "Риалто", си купувах кафе за 0,90 Евро. По кафенетата е 8Евро, и аз понеже съм скръндза и си купих от автомат. И точно във Венеция където има хора от цял свят, туристи, там освен скъпи магазини, има много улични търговци със сергии, не да говори глупости кмета. На Дубай, Турция и Египет също!!!

7

Ивчо

преди 6 години

хайде бе нямало, а тез италианци за къде произвеждат тез машини с хиляди, вендинг автомати. И Плевен да не е Париж Лондон. Аз пък ще ти кажа чв в Рим Милано и Венеция пък има. А ти кога обриса целия Лондон Париж и т.н че збаеш къде какви машини има. Като си толкова от крехнат знаеш ли и в Пкевен къде са тез машини, ще ти кажа не са на средата на центъра до финтана а са до банки театъра читалището, болници и др учережденуя. Стига празни филисофии.

6

Анонимен

преди 6 години

Няма кафе машини на тротоара в Лондон, Виена, Париж, сигурно и в други градове. Браво на кмета на Плевен.

fallback