Снимка: архив, Булфото
fallback

Майката на  дете, изгорено по време на операция в Хасковска болница осъди МБАЛ Хасково за обезщетение от 20 000 лв.

Сумата е присъдена след като се доказало, че малкият пациент е получил изгаряне на кожата по време на операция за фимоза на пениса през 2015-а.

Според майката по време на интервенцията то е получило изгаряне от 2.5% в областта на лявото бедро и пениса.

Пет дни след изписването му от болницата се е наложило детето да бъде прието по спешност в УМБАЛСМ "Пирогов" в София, съобщава "Монитор".

Там е установено, че момчето има дълбоко изгаряне и се наложило отново да бъде извършена операция, направа на нова пластика и присаждане на кожа от друго място на тялото. Детето е изписано. Но две седмици по-късно отново постъпило в "Пирогов". Този път за отстраняване на кисти, които се появили по присадената кожа.

За претърпените болки и страдания семейството е поискало от болницата 30 000 лева обезщетение. Хасковският съд им е присъдил 20 000, след като експертизи доказали, че изгарянето е получено по време на операцията.

Това е довело до необходимостта от ново лечение и хоспитализации. От МБАЛ-Хасково заявиха, че ще обжалват решението пред Пловдивския апелативен съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Денс беге

преди 6 години

До ЕленаЗа 500 лв заплата от къде истински ***? Тези наще им е спуснат списък с провокативни и атрактивни заглавия и те избират според случая. След това бройкат посещенията на статията и коментарите.

6

Докторче

преди 6 години

При операции се използва електро нож и на пациента се залепва електрод най-често на бедрото или на корема. Залепващи я Електрод би трябвало да е еднократен, но предполагам че в Лайнянистан са го използвали на пет човека.

5

Анонимен

преди 6 години

Какво е това изгаряне? Защо са го нагрявали въобще? Още като се роди бебе го прилагат това нагряване, дори в частна болница изгониха дете така. В кой век живеем, кой и защо прилага такива неща? Кога ще има оптимизация на стандартите на работа и съобразяване със световната здравна организация.

fallback