Снимка: bgonair.bg
fallback

Пострадалите от наводненията в Бургаско излизат на бунт. Жителите на село Черни връх се оплакват, че само част от деретата са почистени, а отнесените пътища са единствено посипани с чакъл.

"Искаме да се донесе достатъчно пръст, за да се заградят дворовете ни и да се направят огради. Това е четвъртото наводнение за 10 години. Ние сме изцяло изоставени. Настояваме да дойдат хидроинженери, които да определят как ще се отклони реката, защото всичко отново се наводнява след един дъжд", настоя Велика Колева пред репортера на Bulgaria ON AIR Стилияна Георгиева.

Синът на Велика – Димо Колев – уточни, че въпреки съвестните действия на кмета на селото, ситуацията има нужда от експертната намеса на държавата.

В съседното село Ливада вече има подписка, изискваща държавата да вземе спешни мерки, а ако това не се случи, жителите са готови да излязат на протест.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 6 години

До Хайде стигаИма планировка и архитекти,това че са в село не означава,че само в най-големите градове имат право на асфалтирани улици и тротоари,а осталите хора - нямат такова право.В Европа има пътища и до самотни къщи в нищото сред природата,но никой не злобее.

9

Хайде стига

преди 6 години

Ами те къщите са на брега на дерето.Кой строи така? И защо не си оправят къщичките които са без застраховка,а чакат НЯКОЙ /държавата/ да им ги оправи.Хайде стига бунтове за щяло и нещяло.Направил къща до дъното на дерето-държавата му виновна.

8

ББ

преди 6 години

Ко ревете бре!? Магистрали ви построих! Това в София ремонт на булевади ви напраих! Това в Банско сега и лифт трети ше ви построя! Това по морето ветрогенератори ви открих! Ко ревете още бре!??? Ай да ви се невидяло и на ревльовците! Аз навремето като съм живял в наводнения и земетресения, та кво ми е сега!?

fallback