Снимка: архив Reuters
fallback

55-годишна жена от София вдигна на крак полицията и жандармерията в Пещера, след като приятелите й съобщават, че е тръгнала да се разхожда в курорта Св. Константин над града и е изчезнала. Случката се е разиграла в първия ден на новата година, съобщи говорителят на полицията Мирослав Стоянов.

Около 10 ч. на 1 януари софиянката излязла от вилата на приятеля си в курорта Св. Константин, където посрещали 2018 г. в голяма компания, като заявила че отива да се поразходи. Документите и мобилния си телефон оставила във вилата.

След като не се прибрала в продължение на няколко часа, приятелите й се разтревожили и тръгнали да я търсят, но безуспешно.

Около 18 ч. подали сигнал в полицията за изчезнала жена, пише "24часа". Незабавно били сформирани екипи от полицаи и жандармеристи, представители на местната ловна дружинка и доброволци, които въпреки падналия мрак тръгнали да търсят изчезналата в планинските масиви на курорта.

Едва около 22ч. бил получен сигнал, че издирваната всъщност се е прибрала в дома си в София и търсенето било прекратено.

Все още не е ясно как столичанката се е придвижила до София и защо, след като тръгнала да се разхожда, изненадващо се е прибрала в дома си, без да предупреди когото и да било.

От полицията не крият възмущението си от безотговорността на жената, като се има предвид, че за издирването й е била организирана мащабна акция и е бил използван голям човешки ресурс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 6 години

В Германия се плаща глоба за такива неща, ако викнеш полиция за глупости, но и получаваш пари след като глобят нарушител, защото си подал сигнал. Така се дисциплинират обществото. И все пак те са на друго ниво, в България трябва да е още по-строго.

10

Маке Баке

преди 6 години

Кой ке плати масрафо???

9

Анонимен

преди 6 години

Скарали са се с приятелчето й напила се е а може и да е шмръкнала нещо и е решила да си тръгне. Качила се е на автостоп и се е прибрала. Сега да плати розноските по издирването й и следващият път пак да си тръгне без да се обади!

fallback