12 семейства от град Бойчиновци преживяха трудна Коледа. Те посрещнаха празника без покрив над главата си заради пожар. 4 апартамента бяха унищожени от огъня, а поне още толкова бяха наводнени след намесата на пожарникарите и така цял триетажен блок в града стана непригоден за живеене.

Хората предполагат, че огнената стихия е тръгнала от апартамента на възрастна жена.

Огънят е възникнал на 24 декември по обяд, пожарната е дошла за около 40 минути. Това разказват собствениците на имотите в блока.

Още по темата

"За 10-15 минути всичко се срина. Запалиха се третите етажи, много бързо стана", споделиха собствениците на изгорелите апартаменти пред Bulgaria ON AIR.

Те обясниха още, че според тях складираните дърва до печката на възрастната жена са причината за пожара.

Кметът на община Бойчиновци Светлин Сретениев от своя страна обясни, че експерти ще посетят мястото утре, за да кажат дали може да се възстанови блокът и каква ще е стойността на ремонта.

"С новия бюджет на община Бойчиновци ще заделим средства да помогнем на хората", заяви кметът на града за "България сутрин".

Той призова също така всички хора и фирми, които могат да помогнат, да го направят. Сретениев обясни, че не трябват мебели, а средства.

Своята парична помощ можете да изпратите на следната банкова сметка

Интернешънъл Асет Банк

IBAN - BG93IABG74748400984500

BIC - IABGBGSF

код 44 51 00
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase