Снимка: архив Reuters
fallback

Не са верни твърденията на политиците, че оградата по границата не може да се прескочи. Мигрантът дори има време да изяде една кутийка с бисквити горе, докато се прехвърли, коментира пред Bulgaria ON AIR преводачът и анализатор Мажд Алгафари.

Той коментира новината, че вчера ГДБОП задържа 10 души за каналджийство. Сред арестуваните е и бившият кмет на Свиленград и настоящ съветник от ГЕРБ Христо Минков.  Престъпната група е действала от началото на 2017 г. на територията на Свиленград.

Oще по темата

"Това е един доста сладък бизнес за много пари, за милиони", поясни Алгафари.

Той твърди, че да бъде прекаран един човек от Турция до Германия, което е най-често крайната дестинация, струва около 5-6 хиляди евро. Тези пари се разпределят на хората, участвали в схемата.

"Измежду тях има каналджии, помагачи, извозвачи, шофьори, такива, които настаняват мигрантите. Всеки получава своя дял, като на човек се падат от 50 до 150 евро", разказа анализаторът.

Попитан как един кмет се е подлъгал да участва в такава схема, Мажд Алгафари отговори, че когато ти предложат суми, които са изкушителни, малко трудно може да откажеш. "Там мислят бързо, на момента", категоричен бе той.

"Колкото по-свързани са хората помежду си, толкова по-добре могат да изпълняват задачите си, няма да се натопят", подчерта той.

Алгафари твърди, че основната точка като маршрут, през която се трафикират хора у нас е линията между Елхово и Малко Търново, а групите, занимаващи се с това в България са много.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

ШАЙКАТА

преди 6 години

Където може да се краде - ГЕРБ са на първо място.

28

Анонимен

преди 6 години

ЦЯЛАТА ВИСОКОДОХОДНА ДЕЙНОСТ ПО ТРАФИКА НА МИГРАНТИ Е В РЪЦЕТЕ НА ГЕРБЕРУНГЕЛИТЕ И ПАТРИОТАРИТЕ.

27

Анонимен

преди 6 години

Когато ти е сгрешен чипа ще го направиш ще се продадеш! Аз например и за 10 милиона и за 100 милиона не бих приел закон който да е в ущърб на милата ми Родина. Когато такива като тебе отидат в затвора тогава нормалните милеещи за Родината си хора ще могат да я възродят отново!

fallback