Снимка: Reuters
fallback

България може да се превърне в здравен център на Европа, който да привлича европейски пенсионери, руснаци и туристи от Близкия Изток. Това смята зам.-шефът на  Управителния съвет на Сдружение Туризъм доц. д-р Йордан Йорданов.

Той е убеден, че България трябва да привлича чужденците със СПА, култура, вино и добра храна, а не с разходка по моловете.

Oще по темата

"Минералните води на България, във вида в който са, като природна даденост, не могат да бъдат осребрени от само себе си. Трябва да се направят политики, които да предоставят възможност на регионите и общините с курортни ресурси шанса, с който да се превърнем в здравен център на Европа, на Близкия изток и на рускоезичното пространство в близките 10-15 години", каза Йорданов по адрес нашето маркетингово туристическо предимство.

Според него идеята не е чак толкова утопична, защото в страната ни се завръщат все повече космополитни млади хора, които са били на бригади и са видели свят.

"Нестопанисваните военни санаториуми може да се отдават на чужденци на концесия за 20 години, тъй като ние така или иначе не ги използваме. Пенсионерите на Европа се увеличават с по 30 милиона на година – това са изключително бързи темпове, с които не може да се справи тяхната рехабилитационна система", отбеляза той в студиото на "Денят ON AIR".

Пред Bulgaria ON AIR експертът обясни, че само в София има 22 находища на минерални води, които биха могли да се превърнат в туристическа атракция. Вместо SСПА с дъх на вино обаче ние даваме на чужденците молове.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 6 години

По добре да станем здравен център на балканите да търкаме гърбовете на бибичките и дядовците в обществените бани и да им даваме хапчетата за сън вечер преди лягане - направо да станем най големия психодиспансер на балканите

10

Анонимен

преди 6 години

НЕ ИСКАМЕ ДА СТАВАМЕ НИЩО ЗА ЧУЖДЕНЦИ, А СВЕТОВЕН ЦЕНТЪР.

9

Анонимен

преди 6 години

НАЛИ СТАНАХМЕ ,,ЕНЕРГИЕН ,,ВЪЗЕЛ НА БАЛКАНИТЕ ,КОЛКО МУ Е ДА СТАНЕМ И СПА .КОЛКОТО ЕНЕРГИЕН ,ТОЛКОВА И СПА.

fallback