Снимка: архив "Булфото"
fallback

Трима ограбиха възрастен мъж на село след като го заплашиха с нож. Мъжете нахълтали в дома на 78-годишния мъж около 24 часа на 14 ноември.

Единият се приближил до леглото на възрастния човек, заплашил го с хладно оръжие и го попитал къде са парите му. Другите двама били в стаята, но стояли до вратата.

Дядото казал, че има 150 лева и ги държи под възглавницата. Освен тях крадецът отнесъл дебитна карта, ПИН-кодът й и мобилен телефон, съобщи "Дарик".

След като оставили възрастния човек без пари, апашите избягали.

Под надзор на прокурор от Нови пазар на следващия ден започнало разследване. Полицаите разкрили крадците – местни жители и ги задържали. Те са мъже на 30 и 34 години, и 17-годишен младеж, всички от село Каспичан.

Крадците опитали да заличат следите си като запалили телефона на дядото и дрехите, с които били в нощта на кражбата край мост в Каспичан.

Освен 150-те лева, взети от възрастния човек, крадците изтеглили други 160 от дебитната му карта.

След като били заловени, тримата направили пълни самопризнания.

17-годишният младеж не е криминално проявен. 34-годишният мъж е известен на полицията с това, че е управлявал автомобил, докато му била отнета шофьорската книжка, използвал е и неистински документи.

Третият от крадците пък е откраднал телефон, докато е бил непълнолетен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Супермен

преди 6 години

Най - лошото е че въпросният дядо почина около месец след посегателството над него и домът му. Най - вероятната причина е причиненият стрес! Сега тия *** само за 300 лв ли ще ги съдят!?

23

Анонимен

преди 6 години

Поредната фалшива новина.300лв у старец?Как пък не!?

22

суьо

преди 6 години

До ТерсенетоНе е ли по-добре дядото да има пистолет и да ги гръмне на минутата? Но ще го съдят за несъразмерна употреба на сила. Кво да се праи таков е закона (и тия, къде го правят!)

fallback