Снимка: Булфото
fallback

Епизодични проблеми има с електрозахранването на територията на ЧЕЗ. "Това са областите Благоевград, Кюстендил и София. Общо 14 000 са клиентите, които са без ток към момента. 40 екипа на ЧЕЗ работят на терен, така че в рамките на няколко часа тези повреди ще бъдат отстранени“, увери министърът на енергетиката Теменужка Петкова на брифинг във връзка с обилните валежи.

По думите й в тази усложнена метеорологична обстановка електроенергийната мрежа на страната е стабилна. "В рамките на Електроенергийния системен оператор няма аварии“, допълни Петкова.

"На територията на Енерго Про няма населени места без електрозахранване, на територията на EVN – също“, допълни тя.

"Тъй като НЕК стопанисва най-големите язовири в страната – бих искала да ви информирам, че те са в необходимата кондиция. Свободният обем на тези язовири е над 30%. Българските граждани трябва да бъдат спокойни. Институциите са на мястото си, работят и всичко е под контрол. Взимат се превантивни мерки, така че всички да бъдат спокойни“, увери енергийният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 6 години

12 часа стояхме без ток днес покрай София. Пуснаха го в полунощ. Какво и е точно сложното на метеорологичната обстановка не ми е ясно. Какво ще стане при виелици и -10?

3

Анонимен

преди 6 години

Абе, на мен ли ми се струва, че нещо се преувеличава?Аз съм от Благоевград, нито тока ни е спрял, нито сме залети от вода. Даже, вчера нямахме вода...пак работливите от ВиК решии да сменят тръби по никое време...вероятно заради някой нов стреж на кмета слънце (на бацето десната ръка).

2

Анонимен

преди 6 години

До анонимния разбирач No.2 под мен с 30-годишния стаж по трафопостовете на Бай му Тошо:Абе пич, а когато вали мнооого дъжд и се поскъсат няколко жици от силния вятър, или пък падне някой и друг стълб, това пак от недостиг на мощности ли е? Я си гледай пенсията и не пиши глупости! Моля!

fallback