Снимка: архив, Булфото
fallback

Освен че отнемат човешки животи, инцидентите по пътищата имат много сериозно материално измерение. Те бъркат в джоба на всеки един български гражданин.

Това коментира пред Bloomberg TV Bulgaria председателят на Управителния съвет на Българската асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи Владимир Тодоров.

По думите му загубите от инцидентите по пътищата достигат до 1,5 млрд. лева годишно.

"Това са както преките, така и косвените загуби – увреденият автопарк, увредената инфраструктура, болничния престой, социалните плащания", отчете той.

Не трябва да си затваряме очите за нарушителите, призова Тодоров, не трябва да бъдем безучастни, виждайки човек, който консумира алкохол и после се качва да управлява автомобил.

"Дори, в най-добрия случай, той да се удари сам и никой друг да не пострада, неговото болнично лечение идва от нашия джоб", настоя експертът.

Все пак употребата на алкохол не е водеща причина за ПТП в България. Такива са превишената скорост, неправилното изпреварване, навлизането в насрещното движение.

Какви мерки следва да бъдат предприети, за да се намали черната статистика по пътищата?

Вижте целия разговор във видеото

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

Анонимен

преди 6 години

ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА НИКОГА НЯМА ДА СВЪРШИ;ПРИЧИНИТЕ СА ОСНОВНО ДВЕ;КАЛПАВИТЕ МАСОВИ НЕМСКИ КОЛИ И ПРАЗНИТЕ ГЛАВИ НА ШОФЬОРИТЕ ИМ

62

Анонимен

преди 6 години

Интересно разсъждавате но аз не карам повече от 110 на магистралата за Бургас. Има летят, с около 200. Мощни джипове е спортни. Опасно е много защото нашата магистрала не е обезопасена.Не ме интересува, че че изпреварват!А го правят с таралясници и жени. Защо натискат толкова, за мен е необяснимо. Мисля, че е комплекс за малоценност. Карам и децата двам на природата.Идва ли някой зад мен, пускам го.Не ме интересува. Как да не в манталитета, той е.Защо в Италия когато някой те настига те изчаква?

61

!

преди 6 години

60 Ами като е са шофьорите ,то трябва сами колите да се блъскат ,така ли излиза ? Виновни са и шофьорите и строителите на пътища и мантилетата и простаците и незнаещите правилника и неумещите да шофират и ...странични фактори които дори и най-добрият мислещ се за голям шофьор не можде да избяга . Глупости си писал

fallback