fallback

Общ преглед

Стотици изоставени по улиците на Варна автомобили отиват за старо желязо.

Общинската фирма "Паркинги и синя зона" започна акция по разчистването на оставените по улици и паркинги коли.

По груби изчисления, трошките, които не се ползват от собствениците им в момента, надхвърлят 1000. Още 200 са задържаните и непотърсени коли в общинския паркинг, които скоро предстои да бъдат унищожени. изоставени брички има навсякъде и в центъра, и в кварталите, пише "Булфото".

Един от големите проблеми пред разчистването е, че за да бъдат прибрани и след това дадени за желязо, трябва да минали две години от датата на последния технически преглед на автомобилите.

Екоинспектори ще маркират старите коли със специални стикери. Собствениците им ще трябва да ги преместят в имоти, които са частна собственост, или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирана фирма. В противен случай, излезлите от употреба автомобили ще бъдат принудително премествани с техническо средство тип "паяк" на паркинга в южната промишлена зона под Аспаруховия мост.

Там ще могат да останат в срок до три месеца. През този период собствениците им ще могат да ги приберат след като платят за репатриране и отговорно пазене. Ако автомобилите не бъдат потърсени, ще бъдат предавани за разкомплектоване на лицензиран оператор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

механик

преди 6 години

До Анонимен 23Какво разбираш под бракми - възрастта не е определяща. Коли на 5-6 години са катастрофирали, наводнявани или са на 500 000 км., скъпо е да се поддържат и бай *** само "кърпи". Моята кола е на 22 години и съм убеден, че е по-стегната от 95% от "новия внос".

20

шофьор

преди 6 години

Крайно време е да се махнат тези трошки от всички големи градове. В София по данни на общината има 40000 пустеещи автомобила, от които 10000 в централна част. Това ще подпомогне паркирането поне отчасти.

19

Анонимен

преди 6 години

ВСИЧКИ БРАЕКМИ НАД 15 ГОДИНИ ТРЯБВА ДА СЕ БРАКУВАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.ИЛИ ДА ИМ СЕ СЛОЖИ 2000 ЛВ ЕКОДАНЪК

fallback