Снимка: архив, Bulphoto
fallback

Зловещ протест в Перник – граждани оставиха мъртви кучета пред сградата на общината. Причината – желанието им да привлекат вниманието на властите към проблема, който напоследък става все по-сериозен – масовото отравяне на кучета.

Според протестиращи отровите се крият в храни и са разпръснати из целия град, като техни жертви са както бездомни кучета, така и домашни любимци.

Oще по темата
Част от отровите обаче, както и трупове на кучета, са откривани и на детски площадки, което още повече скандализира местните хора.

По думите им от общината не обръщат внимание на призивите им, затова са се решили на крайни мерки, с които да изразят протеста си.,  

"Трябва да се случи нещо крайно, за да се види ефектът", споделя един от протестиращите пред BTV. По думите им случаите на отровени кучета са над 60, а продължават и да се откриват и ощетрупове.

След първия протест преди дни, който беше спонтанен, вече има и организиран. Той е насрочен за 10 ч. тази събота поред сградата на общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Анонимен

преди 6 години

Първо да отровим кучетата после децата

49

Фара

преди 6 години

Има бездомни кучета - има пари, няма бездомни кучета - няма пари. Затова проблемите на обществото не се решават - за да има за какво да се вземат пари.

48

Киртак

преди 6 години

Що бе? Намерени дори на детски пощадки! Нали не беше лошо кучетата да акат и пишкат на детски площадки? Какво е зловещото?

fallback