Снимка: кадър, Bulgaria ON AIR

Часове, след като пълен автобус се обърна в канавка на АМ "Тракия", все още няма яснота какво е причинило произшествието – преумора, неизправност или недобросъвестен водач на друг автомобил.

По данни на МВР пострадалите пътници са 17. 13 са били откарани в ямболската болница за преглед, другите четирима - в Бургас.

Още по темата
От тези в Бургас един е оставен за наблюдение, другите са изписани.

В Ямбол двама души са хоспитализирани, останалите са освободени.

11 от пътниците не са пострадали и са продължили пътя си с друг осигурен автобус.

Тази сутрин в МБАЛ-Ямбол остават двама от пострадалите. Директорът й д-р Панайот Диманов се обърна към държавата и МЗ с апел да подпомогнат болницата, която е на стратегическо място, но й липсва ресурс. В спешното й отделение има 4 легла, съобщава BTV.

Според пътници возилото внезапно тръгнало към канавката и така се оказало на една страна извън пътя. Някои споделят, че по време на пътуването отпред се е чувало тракане, други са категорични, че такова излизане от пътното платно може да се случи само при заспиване на водача. Според друг ог пътницитя същият шофьор по-рано през деня е карал в обратната посока – нещо, което при единствен водач не е допустимо.

Според Георги Атанасов, управител на фирма "Юнион Ивкони", чийто е автобусът, кола е засякла рейса и това е причинило катастрофата. "Шофьорът беше силно притеснен от случилото се, не можа да даде адекватен отговор", посочи той.

По думите му служителят е от година и половина във фирмата и е минал изпит преди да започне да кара пътници.

Автобусът е на 12 години, минал е преглед преди 10 дни. Управителят на превозвача посочи, че преди излизане от автобазата всеки рейс се проверява за неизправности.

По случаят е образувано досъдебно производство

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase