Снимка: БНТ
fallback

Продължава описването на щетите, които причини наводнението в Бургаско. За денонощие общината е реагирала на 117 сигнала, като само за снощи в 25 къщи са продължили да работят помпите. Това обясни кметът на Бургас Димитър Николов пред БНТ.

Oще по темата

По думите му, освен 327 лева помощ за бедставащите след наводнението, ще бъде внесена още докладна записка за строителни материали. Също така има и голям списък с погубена бяла техника.

"Детски градини и училище ще са затворени за днес", добави той и допълни, че основният приток на вода е дошъл по устието на река Чакърлийска. "Очакваме разследването на прокуратурата, понеже всички изисквания относно язовирите са спазени. Депото за битовите отпадъци се възстановява. След 2 дни ще започне изцяло да функционира.

Има региони с валежи от 200 литра на кв. м. От кризисния щаб казаха, че интензивността на валежите е основната причина за скъсването на язовирте.", каза още той.

Регионалният министър Николай Нанков обясни, че в момента се изясняват причините за бедствието в Бургаска област. Той бе категоричен, че няма да има екологична катастрофа заради депото за твърди битови отпадъци и залятата пречиствателна станция в региона.

"Имаме резерв от 2 млн. лева. Ще осигурим финансиране за пострадалите села. Изследват се възможности за непочистени дерете и от частни концесионери. Има общински и частни язовири. Може би най-проблемен е яз. Чторово. Няма да има екологична криза заради депото за твърди битови отпадъци и залятата пречиствателна станция.", заяви той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 6 години

Язовирите не се поддържат, за да се издавят всички пенсионери по селата и да се пести за пенсии, щото и без това няма и се вземат постоянно заеми. Несполучлив опит, само четири жертви. Другия път да внимавате повече

22

Анонимен

преди 6 години

Доста управляващи са за затвор покрай поредното наводнение заради неподържани съоръжения, най-вече язовирите.

21

Я

преди 6 години

Ако изискванията са да се издави народът, да, спазени са...

fallback